Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. chirurgen beginnen registratie bijtincidenten terug

Za 12 juni 2021 | 06:20 EenVandaag: o.a. chirurgen beginnen registratie bijtincidenten

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. chirurgen beginnen registratie bijtincidenten gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. chirurgen beginnen registratie bijtincidenten gemist.

EenVandaag: o.a. chirurgen beginnen registratie bijtincidenten

Datum
Za 12 juni 2021
Tijd
06:20 tot 06:45
Zender
BVN
Genre
Informatief
Presentatie
Rik van de Westelaken
Deel-url
gids.tv/26488111

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Plastisch chirurgen beginnen zelf met registratie van bijtincidenten: gevaar en impact onderschat
Afgerukte ledematen, verminkte kindergezichten en niet goed meer kunnen lopen. De Vereniging voor Plastische Chirurgie maakt zich zorgen over ernstige bijtincidenten door agressieve honden. Het gevaar en de impact worden onderschat, waarschuwen de artsen. Al in 2018 kondigde minister van Landbouw Carola Schouten maatregelen aan om het aantal bijtincidenten door honden terug te dringen. Er volgde een onderzoek van het ministerie waarin gepleit werd voor een landelijk registratiesysteem. Volgens de minister gaat dat systeem van de zomer van start. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) wacht dit niet af. Zijn gaan nu al landelijk registreren hoe vaak zij slachtoffers van hondenbeten behandelen.

CPB-directeur wil cryptomunten verbieden, maar dat gaat zo makkelijk nog niet
Nederland moet de bitcoin en andere cryptomunten verbieden. Dat zegt CPB-directeur Pieter Hasekamp in het Financieel Dagblad. Maar dat is makkelijk gezegd dan gedaan, volgens financieel journalist van de Telegraaf Martin Visser. Volgens CPB-directeur Hasekamp is een crash van cryptovaluta onvermijdelijk. Recent daalde de waarde van bitcoin nog met 5 procent in 24 uur tijd, door een tweet van Tesla-baas Elon Musk. "Waardevastheid bestaat niet, het gebruiksgemak lijdt onder een gebrek aan acceptatie en de veiligheid wordt ondergraven door regelrechte zwendelpraktijken", schrijft de CPB-baas over de munt. Het liefst ziet hij een totaalverbod op de productie, handel én het bezit van munten als de bitcoin.

Skibanen, fietsparcoursen en natuurgebieden: steeds meer oude vuilnisbelten krijgen tweede leven
Een recreatiegebied op de plek waar eerst een vuilnisbelt zat, het gebeurt op steeds meer plekken. Zo wordt ruimte gemaakt voor recreatie. De Col du VAM op de voormalige vuilstort in Wijster is zo'n plek en wordt door velen als voorbeeld gezien. De Col du VAM of VAM-berg is een project van gedeputeerde Henk Brink. Hij wilde Drenthe op de kaart zetten als fietsprovincie.

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

EenVandaag: o.a. chirurgen beginnen registratie bijtincidenten op tv

.