Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. sneller herstel COVID-19 door juiste voeding terug

Wo 5 mei 2021 | 18:15 EenVandaag: o.a. sneller herstel COVID-19 door juiste voeding

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. sneller herstel COVID-19 door juiste voeding gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. sneller herstel COVID-19 door juiste voeding gemist.

EenVandaag: o.a. sneller herstel COVID-19 door juiste voeding

Datum
Wo 5 mei 2021
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Presentatie
Pieter Jan Hagens
Website
EenVandaag: o.a. sneller herstel COVID-19 door juiste voeding
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/26287317

Onderwerpen van deze uitzending

Aandacht voor juiste voeding helpt herstel corona-patiënten: 'Ze eten vaak te weinig eiwitten, ijzer en calorieën'
IJzer, eiwitten en calorieën moeten een grotere rol spelen op de ic en bij het herstel van patiënten met corona daarna, daarvoor pleit ic-arts Arthur van Zanten. "De juiste voeding kan ervoor zorgen dat je sneller hersteld." Arthur van Zanten is internist en medisch hoofd van de ic-afdeling van het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Met zijn team doet hij onderzoek naar het toedienen van de juiste sondevoeding op de IC en de juiste maaltijden bij het herstel in het ziekenhuis en daarna. "We weten eigenlijk niet zo goed wat en hoe mensen met corona eten, terwijl voeding belangrijk is tijdens het herstel."

Sonja was dakloos na haar scheiding, maar Parentshouses hielp haar weer op pad
Na haar scheiding moest Sonja het huis uit en stond op straat. 'Economisch dakloos', was ze hiermee. Wél een baan en inkomen, maar geen woning. Dankzij Parenthouses kreeg ze haar leven weer op de rit. Sonja Halfhide heeft 2 kamers in Amsterdam Geuzenveld. Een voor haarzelf en een voor haar zoon van drie jaar oud, die soms komt logeren. "ik had niet verwacht dat me dit zou gebeuren op mijn 45e, maar zo is het nu." Een eigen woning vinden is in Amsterdam ondoenlijk.

Hoe Rotterdam zonder toeristen tóch iets uit het Songfestival wil halen: 'We moeten laten zien wat onze stad te bieden heeft'
Het Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdam: de stad leek op weg naar een toerismeklapper: ondernemers in en rondom de stad hoopten dé omzet van het jaar te behalen. Maar door de coronacrisis viel die verwachting in duigen. Toeristen en pers uit meer dan 39 landen, hotelboekingen, rondleidingen door heel het land, reserveringen voor restaurants en biertjes in het café tijdens het gezamenlijk kijken van het Eurovisie Songfestival: dat was de verwachting en vooral de hoop. Maar ondanks corona liggen er toch nog altijd kansen.


Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

EenVandaag: o.a. sneller herstel COVID-19 door juiste voeding op tv

.