Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. Tweede Kamer wil dat coronanoodopvang openblijft terug

Wo 5 mei 2021 | 06:20 EenVandaag: o.a. Tweede Kamer wil dat coronanoodopvang openblijft

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. Tweede Kamer wil dat coronanoodopvang openblijft gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. Tweede Kamer wil dat coronanoodopvang openblijft gemist.

EenVandaag: o.a. Tweede Kamer wil dat coronanoodopvang openblijft

Datum
Wo 5 mei 2021
Tijd
06:20 tot 06:45
Zender
BVN
Genre
Informatief
Presentatie
Roos Moggré
Website
EenVandaag: o.a. Tweede Kamer wil dat coronanoodopvang openblijft
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/26283428

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Tweede Kamer wil dat coronanoodopvang openblijft, maar de tijd dringt
Een meerderheid van de Tweede Kamer is het eens: de coronanoodopvang die eigenlijk op 12 mei zou sluiten, moet openblijven. Maar of dat gebeurt, is de vraag. GroenLinks-Tweede Kamerlid Lisa Westerveld maakt zich zorgen. In deze noodopvang zitten zo'n 500 mensen die anders tijdens de coronapandemie op straat zouden staan. "Het gaat om mensen van wie bijvoorbeeld hun bedrijf failliet is gegaan en die wel familie hebben, waardoor ze niet welkom zijn in de 'normale' opvang. Het zijn ook arbeidsmigranten die door corona werkloos zijn en daardoor geen woning hebben. En het zijn ook mensen die zijn uitgeprocedeerd, de bed-bad-brood-groep", zegt GroenLinks Kamerlid Lisa Westerveld.

Onderzoeker Remco gaf al 250 onbekende Sovjet-soldaten een gezicht: 'Mijn werk is pas af als iedereen geïdentificeerd is'
Jarenlang werd er nauwelijks omgekeken naar het Sovjet Ereveld in Leusden. Wie er begraven lagen was nauwelijks bekend. Maar dankzij het speurwerk van onderzoeker en journalist Remco Reiding kregen veel overleden Sovjet-soldaten een gezicht. Via een uitwisselingsprogramma van de school voor journalistiek belandde Remco in Moskou. Eenmaal terug Nederland, hoorde hij op de redactie van de Amersfoortse Courant, waar hij werkte, over een ereveld voor Russische soldaten. Met het bezoek aan Rusland nog vers in zijn geheugen, was Remco's interesse gewekt.

Gaan we autorijden met een snelheidsbegrenzer? Volgens experts is de kans groot
Sinds 2019 zijn de onderhandelingen al bezig, maar nu ligt er bij de Europese Commissie echt een voorstel op tafel: een snelheidsbegrenzer in alle nieuwe auto's, om verkeersongevallen te verminderen. De zogeheten Intelligent Speed Adaptation is een systeem wat ervoor moet zorgen dat het minder aantrekkelijk wordt gemaakt om het snelheidslimiet te overschrijden. Je kan dan denken aan een soort 'kastje' in je auto, die de snelheid limiteert. Zodat auto's op plekken waar je maximum 120 km/u mag rijden, ook niet harder kúnnen. In 2024 moeten alle nieuw verkochte auto's van zo'n systeem zijn voorzien.

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

EenVandaag: o.a. Tweede Kamer wil dat coronanoodopvang openblijft op tv

.