Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. onbekend stuk geschiedenis Tweede Wereldoorlog terug

Di 4 mei 2021 | 09:10 EenVandaag: o.a. onbekend stuk geschiedenis Tweede Wereldoorlog

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. onbekend stuk geschiedenis Tweede Wereldoorlog gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. onbekend stuk geschiedenis Tweede Wereldoorlog gemist.

EenVandaag: o.a. onbekend stuk geschiedenis Tweede Wereldoorlog

Datum
Di 4 mei 2021
Tijd
09:10 tot 09:35
Zender
NPO 1 extra
Genre
Informatief
Presentatie
Roos Moggré
Website
EenVandaag: o.a. onbekend stuk geschiedenis Tweede Wereldoorlog
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/26277508

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

De ramp die bijna niemand kent: na de Tweede Wereldoorlog stierven ruim 1000 bevrijders in Nederland
Op 4 mei herdenken we slachtoffers die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar waar we te weinig bij stilstaan, zegt historicus Joël Stoppels, is dat er in de maanden na de oorlog ongeveer duizend geallieerden op Nederlandse bodem overleden. Stoppels is deskundige Tweede Wereldoorlog en deed onderzoek naar operaties van geallieerden in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volgens hem vond vlak na de bevrijding van ons land een drama plaats dat maar weinig mensen kennen.

Grote toestroom nieuwe studenten door corona: snel duizenden extra docenten nodig
Het hoger onderwijs heeft nieuwe docenten nodig, en wel snel. De toestroom van studenten is door corona namelijk heel hoog: in het nieuwe collegejaar vanaf september komen er 10 procent meer studenten bij. De Hogeschool Utrecht zoekt 400 nieuwe medewerkers, nog vóór het nieuwe collegejaar begint. Door corona is de toestroom van nieuwe studenten namelijk gigantisch en ook de achterstanden moeten worden weggewerkt, schrijft het AD.

Forse toename van pgb-klachten over zorgverzekeraars, vooral over korten van het aantal zorguren
Het aantal klachten over het persoonsgebonden budget is sinds 2018 meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ), opgevraagd door EenVandaag. In 2020 stapten 269 mensen met een klacht over hun zorgverzekeraar naar de SKGZ, een ruime verdubbeling ten opzichte van 2018. Alle klachten gaan over het persoonsgeboden budget (pgb). Met dit budget kunnen mensen die zorg nodig hebben, dit zelf inkopen.

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

EenVandaag: o.a. onbekend stuk geschiedenis Tweede Wereldoorlog op tv

.