Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. toeslagengedupeerde aan het woord terug

Zo 2 mei 2021 | 02:00 EenVandaag: o.a. toeslagengedupeerde aan het woord

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. toeslagengedupeerde aan het woord gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. toeslagengedupeerde aan het woord gemist.

EenVandaag: o.a. toeslagengedupeerde aan het woord

Datum
Zo 2 mei 2021
Tijd
02:00 tot 02:25
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Website
EenVandaag: o.a. toeslagengedupeerde aan het woord
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/26269678

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Toeslagengedupeerde Daphne bang voor schuldeisers door verdwijnen 'pauzeknop': 'Ik slaap al weken niet'
Het is 1 mei: een datum waar verschillende gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire niet naar uit hebben gekeken. Door het verdwijnen van de zogenaamde pauzeknop kunnen deurwaarders zich weer melden. "Het hele circus begint weer opnieuw." Het gaat om ouders die vooralsnog niet in aanmerking komen voor de compensatie van 30.000 euro. Daphne (niet haar echte naam) heeft sinds 2009 te maken met de toeslagenaffaire en meldde zich in 2020 bij de Belastingdienst. Ze hoopte voor 1 mei van de Belastingdienst te horen dat ze de compensatie van 30.000 euro krijgt toebedeeld.

We blijven maar cv-ketels kopen, al moeten we van het gas af: deze Twentse uitvinding kan de overgang makkelijker maken
Volgend jaar gaat de Groningse gaskraan dicht en in 2030 moeten 1,5 miljoen huizen aardgasvrij zijn. Toch neemt de verkoop van cv-ketels alleen maar toe. Kan een Twentse uitvinding het tij keren? Het apparaat kan van gas moeiteloos over op waterstof. Jan Liefting is product manager van verwarmingsbedrijf Feenstra. Vorig jaar verkochten ze 30 duizend cv-ketels. "We zien nauwelijks tot geen effecten van de energietransitie. De cv-ketel is nog steeds de makkelijkste en goedkoopste oplossing voor oudere huizen. In nieuwbouw wordt wel vaak standaard een warmtepomp ingebouwd, maar als het gaat om renovatie van oude woningen dan is het allemaal nog cv-ketel."

Oorlogsdagboeken laten zien hoe de hunkering naar liefde de Joodse Thea fataal werd
Als Mirjam Schwarz haar ouders naar het bejaardenhuis verhuist, vindt ze op zolder dagboeken van Thea, de zus van haar moeder. Ze schetsen het oorlogsleven van het 18-jarige Joodse meisje. En laten zien hoe het verlangen naar liefde haar fataal wordt. In aanloop naar 4 en 5 mei organiseert het Joods Cultureel Kwartier de Open Joodse Huizen. Vertellers, bezoekers en bewoners delen verhalen in huizen waar mensen woonden en werkten tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog. Door corona is de editie dit jaar online. Op 3 en 4 mei worden er op 13 adressen livestreams uitgezonden via de website. Mirjam Schwarz is een van de sprekers. Ze vertelt aan EenVandaag nu al het verhaal van haar tante Thea.

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

EenVandaag: o.a. toeslagengedupeerde aan het woord op tv

.