Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. terugblik op de avondklok terug

Do 29 april 2021 | 18:20 EenVandaag: o.a. terugblik op de avondklok

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. terugblik op de avondklok gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. terugblik op de avondklok gemist.

EenVandaag: o.a. terugblik op de avondklok

Datum
Do 29 april 2021
Tijd
18:20 tot 18:50
Zender
BVN
Genre
Informatief
Presentatie
Rik van de Westelaken
Website
EenVandaag: o.a. terugblik op de avondklok
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/26251380

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Na 3 maanden hoeft hoofdagent Adriaan de avondklok niet meer te handhaven: 'Je bent toch bij de politie gegaan om boeven te vangen'
Na een periode van ruim 12 weken is voor de politie een einde gekomen aan het handhaven van de avondklok. De politie schreef ruim 95 duizend coronaboetes uit en draaide 212.000 overuren. Agent Adriaan van Amerongen was een van de handhavers. Hoofdagent Adriaan van Amerongen in Zeist komt net uit een hele reeks nachtdiensten als we hem spreken. Een gedenkwaardige reeks. In de nacht van zaterdag op zondag ontdekten ze een groot, illegaal, feest op de voormalige legerbasis in de omgeving van Zeist. "Er was van buiten niet zo heel veel te horen, er stond alleen een aggregaat te loeien".

Enschede schond privacy van burgers, maar is lang niet de enige: 'Coronapandemie reden om mensen te tracken'
Enschede kreeg vandaag een forse boete omdat ze hun burgers hebben gevolgd via WiFi. Een grove privacyschending, zo zegt de Autoriteit Persoonsgegevens. Toch is Enschede heus niet de enige gemeente die je volgt. De gemeente Enschede heeft tussen 2017 en 2020 gebruik gemaakt van wifi-tracking. Dat betekent dat, als je ergens op straat bent en je een smartphone bij je hebt met de WiFi aan, de gemeente de locatiegegevens kan opslaan en verwerken. "En met die gegevens kun je bepaalde patronen zien van hoe mensen zich bewegen", zegt Nadia Benaissa van Bits of Freedom.

Hoe handhaven volle campings de coronaregels? 'Sommigen denken dat op vakantie corona niet bestaat'
Met de meivakantie in aantocht, zijn de Nederlandse campings buitengewoon populair. Maar het handhaven van de coronamaatregelen blijkt veel lastiger dan vorig jaar. De vakantiewensen zijn groter, het lontje is korter. Hoe ga je daar als camping mee om? Op camping de Kleine Wolf staan de kampeervelden behoorlijk vol. Eigenaar Anne-Sophie Kat is blij om weer gasten te ontvangen, maar merkt tegelijkertijd dat er in een jaar tijd veel veranderd is, als het gaat om het naleven van de coronamaatregelen. "Wij merken dat wanneer gasten bij ons onder de slagboom door rijden, sommigen denken dat op vakantie corona niet bestaat. Helaas."

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

EenVandaag: o.a. terugblik op de avondklok op tv

.