Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. BOA-bond klaar met agressie tegen handhavers terug

Wo 28 april 2021 | 18:15 EenVandaag: o.a. BOA-bond klaar met agressie tegen handhavers

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. BOA-bond klaar met agressie tegen handhavers gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. BOA-bond klaar met agressie tegen handhavers gemist.

EenVandaag: o.a. BOA-bond klaar met agressie tegen handhavers

Datum
Wo 28 april 2021
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Presentatie
Roos Moggré
Website
EenVandaag: o.a. BOA-bond klaar met agressie tegen handhavers
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/26239278

Onderwerpen van deze uitzending

Voorzitter BOA-bond is klaar met agressie tegen handhavers: 'Als er niets verandert gaan we met de politie over tot actie'
De agressie tegen BOA's die de coronamaatregelen moeten handhaven neemt toe, zegt voorzitter Richard Gerrits van vakbond BOA-ACP. Overgaan tot actie, samen met de politie, is een serieuze optie. "Onze opdracht is niet uit te voeren." Volgens Gerrits worden er door steeds meer handhavers vraagtekens gezet bij het beleid uit Den Haag. De versoepelingen die vandaag ingaan maken het er voor hen niet makkelijker op.

Kunnen topclubs als Real Madrid en Barcelona ooit failliet? 'Ze zijn too big to fail'
Sinds de coronacrisis verkeren sommige grote voetbalclubs in zwaar weer. Niet gek, want de clubs lopen flink inkomsten mis. Toch hoeven clubs als Real Madrid en FC Barcelona niet te vrezen voor een faillissement, volgens sportcommentator Arno Vermeulen. "Real Madrid en Barcelona gaan nooit failliet. Die clubs zijn zo'n instituut dat ze niet failliet kunnen gaan", zo zei NOS-commentator Vermeulen in Studio Voetbal. Maar heeft hij daar ook gelijk in?

Inzet moskeeën en buurthuizen moet vaccinatiebereidheid in achterstandswijken helpen vergroten 'Er is onbegrip, wantrouwen en desinformatie'
In achterstandswijken zoals het Rotterdamse Charlois komen veel mensen niet opdagen voor hun vaccinatieafspraak. "Bewoners begrijpen belangrijke informatie vaak niet goed en hebben weinig vertrouwen in de overheid", ziet huisarts Martine Uil. De vaccinatiebereidheid is in achterstandswijken vaak laag. Er moeten daarom speciale vaccinatiecampagnes komen gericht op de inwoners van deze buurten. Dat staat in een brief die de Rotterdamse huisarts Shakib Sana en internist in het Erasmus MC Robin Peters afgelopen weekend stuurden aan het ministerie van Volksgezondheid. Verschillende huisartsen, specialisten en belangenorganisaties onderschrijven hun boodschap. De inzet van 'sleutelfiguren' in wijken moet hier verandering in brengen.


Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

EenVandaag: o.a. BOA-bond klaar met agressie tegen handhavers op tv

.