Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. 2e lockdown mentaal zwaarder voor jongeren terug

Za 6 februari 2021 | 18:15 EenVandaag: o.a. 2e lockdown mentaal zwaarder voor jongeren

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. 2e lockdown mentaal zwaarder voor jongeren gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. 2e lockdown mentaal zwaarder voor jongeren gemist.

EenVandaag: o.a. 2e lockdown mentaal zwaarder voor jongeren

Datum
Za 6 februari 2021
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Jaap Jongbloed
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25804802

Onderwerpen van deze uitzending

Jongeren hebben het mentaal zwaarder tijdens de tweede lockdown: 1 op 3 heeft moeite om erover te praten
De coronacrisis sleept voort, 11 maanden hebben we nu achter de rug. De verlenging van de beperkende coronamaatregelen heeft z'n weerslag op jongeren. Tweederde (67 procent) voelt zich tijdens deze harde lockdown slechter dan eerder in de pandemie. Dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel, onder jongeren van 16 tot en met 24 jaar. Uit eerdere peilingen kwam al naar voren dat veel jongeren het mentaal zwaar hebben tijdens de coronacrisis. Een gering sociaal leven, weinig kunnen ondernemen en zorgen over school, baan of huis, maken dat ze niet goed in hun vel zitten. Dat de huidige lockdown strenger is dan de eerste en er nog weinig zicht is op versoepelingen, komt daar nog eens bovenop.

Ouders van overleden Pepijn (14) zagen hem afglijden in de lockdown: 'We moeten op onze kinderen letten'
De dood van Pepijn Remmers (14) was een noodlottig ongeval, maar de coronacrisis speelde volgens zijn ouders zeker een rol. Pepijn had het moeilijk met de lockdown en vond in drugs een uitdaging. "Ook jongeren zijn kwetsbaar en moeten beschermd worden."

'Ik zie Mark Rutte meer dan mijn eigen familie': 4 jongeren geven een inkijkje in hun leven in lockdown
Nauwelijks vrienden zien, niet meer op stap kunnen en les krijgen via de computer. Voor veel jongeren wordt het leven door corona een stuk eentoniger. En hoe lang gaat dit allemaal nog duren? Elias, Fiep, Miran en Rhaya filmden hun leven in lockdown.

EenVandaag: o.a. 2e lockdown mentaal zwaarder voor jongeren op tv

.