Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. CDA koploper politieke integriteit-affaires terug

Za 6 februari 2021 | 01:40 EenVandaag: o.a. CDA koploper politieke integriteit-affaires

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. CDA koploper politieke integriteit-affaires gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. CDA koploper politieke integriteit-affaires gemist.

EenVandaag: o.a. CDA koploper politieke integriteit-affaires

Datum
Za 6 februari 2021
Tijd
01:40 tot 01:55
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Jaap Jongbloed
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25804775

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

CDA koploper in politieke integriteit-affaires
Het is geen koppositie om trots op te zijn: met tien affaires in 2020 scoort het CDA het hoogst in de Politieke Integriteitsindex van de Erasmus Universiteit en de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarmee staat VVD voor het eerst niet op nummer één. De Politieke Integriteitsindex inventariseert jaarlijks welke Nederlandse politici publiekelijk in opspraak zijn geweest, bijvoorbeeld vanwege mogelijk wangedrag in de privésfeer, belangenverstrengeling of dubieuze nevenactiviteiten en ongewenste omgangsvormen.

Céleste heeft het 'cv van het jaar', maar is toch al sinds oktober werkloos
Céleste Kosters (45) ontving de prijs voor het beste cv van het jaar. Afgelopen oktober kwam ze zonder werk te zitten, en ondanks haar uitmuntende cv heeft ze nog geen nieuwe baan gevonden. "Ik werkte bij een groot internationaal bedrijf in Hoofddorp als executive assistant, de assistent van de CEO. Daar moesten ze bezuinigen en mijn baan werd boventallig. Ze maakten wel een secretaressepool in Parijs en daar kon ik naartoe, maar dat wilde ik liever niet", vertelt Céleste, die 20 jaar in die functie werkte.

Natuurijs is lichtpuntje in de coronawinter, zeker voor stoppende schaatsers Frank en Jouke
Bij een Elfstedentocht zouden ze topfavoriet zijn geweest: Jouke Hoogeveen en Frank Vreugdenhil. Beiden stoppen dit seizoen. Ze hadden hun afscheid graag anders gezien. Maar met natuurijs op komst, laait de hoop op een mooi sluitstuk weer op. "Het is een rollercoaster", zegt Jouke Hoogeveen. "Er gebeurt helemaal niks, maar toch is het een rollercoaster." Het is door corona een verloren seizoen voor de marathonschaatsers, zeker voor de oude garde die besloten heeft te stoppen. Het is een generatie die nooit de 'Tocht der Tochten' heeft kunnen schaatsen en die met natuurijs in eigen land de kroon op de carrière had kunnen zetten. Toch gloort er nog hoop, want de schaatsbond KNSB legt zich niet op voorhand neer bij het besluit dat er geen wedstrijden mogen worden georganiseerd.

EenVandaag: o.a. CDA koploper politieke integriteit-affaires op tv

.