Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. docenten over eindexamens terug

Do 4 februari 2021 | 18:15 EenVandaag: o.a. docenten over eindexamens

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. docenten over eindexamens gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. docenten over eindexamens gemist.

EenVandaag: o.a. docenten over eindexamens

Datum
Do 4 februari 2021
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Jaap Jongbloed
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25804299

Onderwerpen van deze uitzending

Docenten denken dat eindexamens ook dit jaar niet kunnen: sommige kinderen hebben veel les gehad, anderen helemaal niet
Wat moet er dit jaar gebeuren met de eindexamens? Moeten ze wel of niet doorgaan, en zo ja, in welke vorm? Docenten en leerlingen worstelen met deze vragen, vóór medio februari moet de minister een beslissing nemen. Het onderwijs staat al bijna een jaar volstrekt op zijn kop door de coronacrisis. Normaal lesgeven is op veel scholen onmogelijk geworden, digitaal onderwijs is tegenwoordig de standaard - met alle nadelige gevolgen van dien. Steeds meer leerlingen lopen een leerachterstand op.

Alleen met een vaccinatiebewijs de kroeg in? 'Dat gaat niet snel op grote schaal gebeuren'
De Gezondheidsraad adviseert de inzet van een vaccinatiebewijs, voor het verkrijgen van toegang tot bijvoorbeeld je lokale kroeg, een museum, een festival of het theater. Maar dan alleen als alle andere opties zijn uitgesloten. Wanneer is dat dan? De koppen was ronkend vanmorgen: 'Kroegen en scholen mogen om een vaccinatiebewijs vragen'. Maar in realiteit zijn er vele haken en ogen. Zo hard is dat advies van de Gezondheidsraad niet, stelt Johan Leegemate hoogleraar gezondheidsrecht bij het Amsterdam UMC en de Universiteit van Amsterdam: "Ik zie dat de Gezondheidsraad juist heel erg terughoudend is met het inzetten van die bewijzen. Het is echt een allerlaatste optie."

Plannen voor landelijke actiegroep om beter een vuist te maken tegen ongewenste windmolenparken
Nu de plannen voor het plaatsen van windmolens en zonneparken concreter worden, groeien de zorgen van omwonenden. "Het wordt een maanlandschap", zo luidt de kritiek. Actiegroepen willen zich landelijk verenigen zodat de overheid beter naar hen luistert. "Het is een voorgekookte situatie, waar je pas op het laatst in wordt betrokken", vertelt omwonende Joost Groot. Hij schrok zich rot toen hij een foto zag waarop windmolens vlakbij de Amsterdamse woonwijk IJburg waren ingetekend. "Het einddoel wil iedereen. Die windmolens wil ook iedereen, maar niet zo dichtbij de woning."

EenVandaag: o.a. docenten over eindexamens op tv

.