Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. coronamaatregelen versoepelen of niet? terug

Wo 3 februari 2021 | 01:15 EenVandaag: o.a. coronamaatregelen versoepelen of niet?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. coronamaatregelen versoepelen of niet? gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. coronamaatregelen versoepelen of niet? gemist.

EenVandaag: o.a. coronamaatregelen versoepelen of niet?

Datum
Wo 3 februari 2021
Tijd
01:15 tot 01:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rob Hadders
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25804028

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Coronamaatregelen versoepelen of niet? Deskundigen zijn het er niet over eens
Basisscholen en kinderopvang moeten weer open, vindt het kabinet. Terwijl het RIVM waarschuwt voor een derde golf. De één is blij met versoepelingen, de ander vraagt zich af hoe verstandig dat is. De scholen weer openen is een goed idee. Dat zegt Herstel-NL, een groep artsen, gezondheidswetenschappers en economen die aandacht vragen voor de nevenschade die het huidige coronabeleid aanricht. Aan de andere kant staat het Red Team, een onafhankelijke expertgroep die zich richt op preventie en bestrijding van corona in Nederland. Zij zien liever dat het kabinet de lockdown met 2 weken verlengt.

Veroordeelde Arnhemse Villamoord legt zich niet neer bij advies tegen herziening van de zaak: 'Dit kan toch niet?'
"Ik ga door met vechten, desnoods tot aan het Europese Hof." Zo reageert Nevzat Altay, die veroordeeld is voor de Arnhemse Villamoord. Hij hoopte dat de advocaat-generaal de Hoge Raad zou adviseren de zaak te herzien, maar dat gebeurde niet. De zaak draait om een overval op een villa in Arnhem op 2 september 1998, waarbij de 63-jarige bewoonster werd doodgeschoten. De vrouw had op dat moment bezoek van een 33-jarige vrouw. Beiden werden gedwongen op bed te gaan liggen en werden vervolgens beschoten. De bewoonster werd daarbij gedood, de andere vrouw raakte gewond.

Hoe houdt de kinderopvang de heropening vol? Belangenvereniging bang voor meer problemen door strengere regels
Naast de basisscholen gaat ook de kinderopvang weer open. Belangenvereniging BoinK kan de sluiting afgelopen december maar moeilijk vergeten. "Het besluit is genomen, met de rug naar de feiten toe." En openen met meer maatregelen is niet makkelijk. In december besloot het kabinet dat de kinderopvang alleen nog was bedoeld voor kinderen van wie de ouders een cruciaal beroep hebben. Vanaf maandag wordt dat onderscheid niet meer gemaakt voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Bij oudere kinderen die naar de buitenschoolse opvang (bso) gaan, wordt nog wel onderscheid gemaakt.

EenVandaag: o.a. coronamaatregelen versoepelen of niet? op tv

.