Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. situatie in Wuhan na het virus terug

Di 2 februari 2021 | 01:10 EenVandaag: o.a. situatie in Wuhan na het virus

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. situatie in Wuhan na het virus gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. situatie in Wuhan na het virus gemist.

EenVandaag: o.a. situatie in Wuhan na het virus

Datum
Di 2 februari 2021
Tijd
01:10 tot 01:35
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rob Hadders
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25802629

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

'Eerst was het ieder voor zich, nu is er respect voor de onbekende ander': de situatie in Wuhan na het virus
12 februari is het Chinees Nieuwjaar. Deze feestdag zorgt jaarlijks voor de grootste volksverhuizing ter wereld. Volle treinen en geen zicht op wie naar welke plek afreist: de ideale omstandigheden voor een nieuwe opleving van het virus. Wuhan, een stad in China met 11 miljoen inwoners, deed in 2019 bij de meeste mensen geen belletjes rinkelen. Anno 2021 is dat anders: iedereen kent Wuhan als de stad waar het coronavirus zijn eerste slachtoffers maakte. De Nederlandse Lute Brommer woont al meer dan 10 jaar in deze stad en maakt zich om het verloop van het Chinees Nieuwjaar geen zorgen.

Zorgeconoom noemt vacaccinatiebeleid minister De Jonge 'één grote rommel'
'Een nationale schande' en 'een complete chaos', zo werd door veel critici gereageerd op het feit dat het vaccineren in Nederland zo traag verloopt. Zorgeconoom Wim Groot deelt de kritiek. "Het is chaotisch en de overheid faalt." Vorige kwam het GGD-datalek aan het licht en afgelopen weekend was er gedoe over de vaccinatiecijfers. Die lijken dit weekend te positief bijgesteld. De Jonge zei vandaag dat hij dit gaat onderzoeken, omdat er mogelijk mensen dubbel zijn geteld.

Jongeren willen de pil en het spiraaltje massaal terug in basispakket
Het overgrote deel van de jongeren (85 procent) vindt dat anticonceptie voor alle vrouwen terug moet in het basispakket. De pil, het spiraaltje en andere middelen gratis toegankelijk maken zorgt voor meer gelijkheid, zeggen ze. Dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel, in samenwerking met 3FM HUMAN. Aan het onderzoek deden 3.500 jonge mensen van 16 tot en met 34 jaar mee. Bijna alle vrouwelijke deelnemers (93 procent), maar ook een meerderheid van de jonge mannen (77 procent) willen dat anticonceptie vergoed wordt door de basisverzekering.

EenVandaag: o.a. situatie in Wuhan na het virus op tv

.