Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. EU-onderhandelaar over brexit terug

Zo 31 januari 2021 | 01:40 EenVandaag: o.a. EU-onderhandelaar over brexit

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. EU-onderhandelaar over brexit gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. EU-onderhandelaar over brexit gemist.

EenVandaag: o.a. EU-onderhandelaar over brexit

Datum
Zo 31 januari 2021
Tijd
01:40 tot 02:10
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rob Hadders
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25791259

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Britten moeten niet piepen, vindt EU-onderhandelaar Michel Barnier: 'Zij wilden dit, brexit is brexit'
In de eerste maand na brexit zorgde het vertrek van Groot-Britannië uit de Europese Unie voor de nodige incidenten. Onderhandelaar Michel Barnier over het in beslag genomen broodje ham, vissers en het Moderna-vaccin: "Ik sta volledig achter het verdrag." Eerder deze maand ging de EenVandaag-reportage waarin de Nederlandse douane een lunchpakket van twee Poolse chauffeurs in beslag nam, de hele wereld over. Het 'broodje ham-incident' werd in Engeland gezien als typisch voorbeeld van pesterij en Brusselse bureaucratische gekte. Maar EU-onderhandelaar Michel Barnier geeft geen krimp.

Meer dan de helft van de coronapatiënten verliest reuk en smaak, met 'mindful ruiken' kun je het weer terugkrijgen
Stel je voor, van de ene op de andere dag ruik en proef je niks meer. Dit overkomt 60 procent van alle coronapatiënten. Onderzoeker Elbrich Postma helpt deze mensen met reuktheraphie. Anosmie, oftewel reukverlies, lijkt in eerste instantie een wat onopvallende handicap. Het is voor velen niet te vergelijken met het verliezen van het zicht of gehoor. Maar daar is onderzoeker Elbrich Postma van het Geur- en Smaakcentrum in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede het niet mee eens. "Het is niet niks om je reuk te verliezen."

Hoe Nederlandse SS’ers onderdeel werden van Hitlers moordmachine in Auschwitz
24 Nederlanders belandden tijdens de Tweede Wereldoorlog in een SS-opleidingskamp en werden doorgestuurd naar vernietigingskamp Auschwitz. Hier werkten ze als bewaker. "We gaan jou eens even leren hoe je een Jood slaat."

EenVandaag: o.a. EU-onderhandelaar over brexit op tv

.