Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. ongewenst gedrag geneeskundeopleiding terug

Za 30 januari 2021 | 01:10 EenVandaag: o.a. ongewenst gedrag geneeskundeopleiding

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. ongewenst gedrag geneeskundeopleiding gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. ongewenst gedrag geneeskundeopleiding gemist.

EenVandaag: o.a. ongewenst gedrag geneeskundeopleiding

Datum
Za 30 januari 2021
Tijd
01:10 tot 01:25
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rob Hadders
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25782596

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Ongewenst gedrag geneeskundeopleiding
Seksuele intimidatie en ongewenst gedrag is aan de orde van de dag in het ziekenhuis. 1 op de 10 studenten en 2 op de 10 coassistenten krijgen ermee te maken. Dat moet stoppen vindt het Amsterdam UMC, dat studenten daarom nu weerbaarheidstrainingen geeft. "Volgens mij lust jij er wel pap van", zegt medisch specialist Jorick tegen coassistent Anna. Ze is sprakeloos, weet niet wat ze met de vraag aan moet. Hij gaat verder: "Je snapt toch wel wat ik bedoel?" Brutaal kijkt hij haar aan. "Of ben je soms preuts?" Jorick is Anna's begeleider. Hij bepaalt of haar opleiding een succes wordt. Daarom besluit ze er maar niks van te zeggen.

Kamermeerderheid wil dat tienduizend mensen die al jaren in Nederland zijn, alsnog een paspoort krijgen
SP en CDA willen dat ongeveer 10.000 migranten met een permanente verblijfsstatus een Nederlands paspoort kunnen krijgen. Ze komen volgende week met een motie om dit te regelen en daar is een Kamermeerderheid voor. SP en CDA komen in actie nu blijkt dat van de 27.000 mensen die in 2007 na het generaal pardon een verblijfsstatus kregen, ongeveer 10.000 niet aan de voorwaarden kunnen voldoen om een Nederlands paspoort te krijgen. Mét paspoort kunnen deze mensen na jaren stemmen, een huis kunnen kopen en worden ze niet belemmerd in het uitoefenen van bepaalde beroepen.

Geen enkel medisch verantwoord bewijs voor anti-schurfmiddel dat groep huisartsen wil inzetten tegen corona
Het is goedkoop, op grote schaal beschikbaar en het zou werken tegen corona: ivermectine. Tientallen huisartsen willen dit anti-schurftmiddel kunnen toedienen aan coronapatiënten. Maar overtuigend bewijs dat het werkt is er niet. "Er is geen enkel medisch verantwoord bewijs dat het werkt", zegt oud-huisarts Ted van Essen. Hij verdiepte zich in de bestaande onderzoeken naar de werking van ivermectine tegen corona: "De bestaande onderzoeken zijn op hele kleine schaal gedaan, in laboratoria en ze zijn niet ge-peerreviewd."

EenVandaag: o.a. ongewenst gedrag geneeskundeopleiding op tv

.