Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. vaccineren per veiligheidsregio, veiliger en efficiënter terug

Do 28 januari 2021 | 18:15 EenVandaag: o.a. vaccineren per veiligheidsregio, veiliger en efficiënter

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. vaccineren per veiligheidsregio, veiliger en efficiënter gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. vaccineren per veiligheidsregio, veiliger en efficiënter gemist.

EenVandaag: o.a. vaccineren per veiligheidsregio, veiliger en efficiënter

Datum
Do 28 januari 2021
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rob Hadders
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25776838

Onderwerpen van deze uitzending

Huisartsen willen dat vaccineren per veiligheidsregio gebeurt: het is sneller en efficiënter
Nederland bungelt onderaan de lijst wat betreft corona-vaccinaties. In Europa doet alleen Bulgarije het nog slechter. Huisartsen pleiten voor een koerswijziging: "Vaccineer per veiligheidsregio in plaats van al die subgroepjes in het hele land." In Nederland zijn tot nu toe ruim 185.000 mensen gevaccineerd. Ongeveer 750.000 vaccins liggen nog klaar in koelkasten en vriezers. Daarmee gaan we helaas niet heel hard. Per 100 inwoners heeft Nederland nog maar 1,08 mensen ingeënt.

Hoe goed is de Nederlandse politie? Internationaal vergelijken is moeilijk, maar we staan er niet slecht op
Hoe goed is onze politie? Die vraag werd meerdere keren gesteld na het optreden tegen de avondklokrellen. Minister Grapperhaus zei in de Tweede Kamer dat onze politie wereldwijd op de zesde plaats staat. Maar korpsen vergelijken is niet eenvoudig. "Het is heel erg moeilijk om internationale politieorganisaties en systemen international te vergelijken", zegt Bob Hoogenboom politieonderzoeker en hoogleraar bij Nyenrode is. Dit komt doordat de contexten van politieke en juridische systemen, culturen en samenwerking tussen politie en burgers in verschillende landen niet met elkaar te vergelijken zijn. "We beschikken niet over objectieve criteria daarvoor."

Voormalig tuinder Ger kreeg Parkinson na jarenlang gebruik van pesticiden: 'Misschien heb ik mijn eigen leven kapot gemaakt'
Ger Geurts werkte tientallen jaren als glastuinbouwer: in die tijd gebruikte hij talloze bestrijdingsmiddelen. Sinds 2 jaar is duidelijk dat hij Parkinson heeft. De relatie tussen pesticiden en die ziekte wordt de laatste jaren steeds vaker aangetoond.

EenVandaag: o.a. vaccineren per veiligheidsregio, veiliger en efficiënter op tv

.