Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. wethouders in actie voor 'vergeten' ondernemers terug

Di 26 januari 2021 | 01:05 EenVandaag: o.a. wethouders in actie voor 'vergeten' ondernemers

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. wethouders in actie voor 'vergeten' ondernemers gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. wethouders in actie voor 'vergeten' ondernemers gemist.

EenVandaag: o.a. wethouders in actie voor 'vergeten' ondernemers

Datum
Di 26 januari 2021
Tijd
01:05 tot 01:30
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rik van de Westelaken
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25763452

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Wethouders komen in actie voor lokale ondernemers die geen gebruik kunnen maken van de coronasteunpakketten
De wethouders economie van de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard vragen met een brandbrief aan Tweede Kamer en kabinet aandacht voor ondernemers die geen aanspraak kunnen maken op de steunmaatregelen. Hoewel het kabinet de steunmaatregelen afgelopen donderdag wederom met 7,6 miljard euro uitbreidde, missen de wethouders het maatwerk. Omdat zij hun ondernemers kennen, willen de wethouders ruimte en budget om steun op maat te geven.

Al vier winters op rij niet koud genoeg om te schaatsen, ijsverenigingen zijn bang dat ze moeten stoppen
Al een paar jaar kunnen we niet schaatsen op natuurijs en dat zorgt voor zorgen bij ijsverenigingen. Die worstelen met ledenaantallen en financiën. De Goorse IJsclub bijvoorbeeld, heeft het erg moeilijk. "Wat een troosteloos aangezicht." Het is voorzitter André Bouma van de Goorse IJsclub die dit zegt, terwijl hij kijkt naar de grote plas met water. Elk jaar wordt aan het einde van de herfst in het Overijsselse Goor een groot grasveld onder water gezet, in de hoop dat de vrieskou doorzet. Maar die vrieskou komt maar niet.

Duurzaamste glasteler van Nederland door hoge energiebelasting toch weer aan het gas: 'Het beleid werkt averechts'
Hij wilde 100 procent fossielvrij werken. Maar door onbetrouwbaar beleid van de overheid lukt het hem niet, zegt glastuinder Rob Baan. Door een nieuwe belastingmaatregel maakt hij toch weer gebruik van aardgas. In zijn met led-lampen verlichte kassencomplex in het Westland, verbouwt Rob Baan 'microgroenten' voor exclusieve restaurants wereldwijd. Baan is voor veel collega's een voorbeeld van innovatief en duurzaam ondernemen. Hij kreeg in 2016 van koningin Máxima een onderscheiding voor duurzaam ondernemerschap en werd vorig jaar uitgeroepen tot Agrariër van het Jaar.

EenVandaag: o.a. wethouders in actie voor 'vergeten' ondernemers op tv

.