Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. klimaattop belangrijker dan ooit terug

Vr 22 januari 2021 | 18:15 EenVandaag: o.a. klimaattop belangrijker dan ooit

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. klimaattop belangrijker dan ooit gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. klimaattop belangrijker dan ooit gemist.

EenVandaag: o.a. klimaattop belangrijker dan ooit

Datum
Vr 22 januari 2021
Tijd
18:15 tot 18:35
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rik van de Westelaken
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25743888

Onderwerpen van deze uitzending

Klimaattop in Nederland tijdens coronacrisis belangrijker dan ooit: 'Virussen als COVID ontstaan door klimaatverandering'
Door de coronapandemie stonden klimaatbesprekingen op pauze en werden maatregelen uitgesteld of teruggedraaid. Maar juist nu moet worden doorgepakt, zeggen wetenschappers. "Als we de klimaatcrisis niet heel serieus gaan nemen, hebben we in 2025 COVID-25." Volgens een recent rapport van het milieubureau van de Verenigde Naties doen landen nog steeds veel te weinig om zich te beschermen tegen een klimaatramp. De zorgen over het gebrek aan actie zijn groot. Volgens berekeningen van de VN voorkomen we met elke miljard euro die nu in klimaataanpassingen wordt gestoken, 3,5 miljard aan toekomstige klimaatkosten. Nederland organiseert daarom op 25 en 26 januari een grote klimaattop: de Climate Adaptation Summit (CAS).

Bij directeur Wytse mogen mensen naar kantoor komen: 'Met alleen videobellen halen we geen orders binnen van 4 ton'
Het is inmiddels een mantra van premier Rutte. "Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan." Toch gaan heel wat mensen nog steeds naar kantoor. Directeur Wytse Oosterbaan van APH Groep: "Ik zeg niet: 'Je moet komen.' Mensen maken zelf die afweging." Wytse Oosterbaan is directeur van een exportbedrijf van agrarische machines in de groentebouw en aardappelteelt. Een groot deel van zijn mensen komt nog gewoon naar kantoor. Maar dat is niet zo gek, zegt Oosterbaan. "We doen aan verkoop en verlenen service. Onze sector staat nooit stil."

'Enige wat ons kan helpen is vaccinatie': zware tijden voor Nederlanders Bertjan en Daphna in door coronamutatie geteisterd Londen
Londen is hard getroffen door de Britse mutatie van het coronavirus, die zich veel sneller verspreidt dan de oude. Ziekenhuizen in de stad zijn overbelast. Nederlanders Bertjan en Daphna wonen er en maken een heel andere stad mee dan ze gewend zijn. In Londen en omgeving wonen ruim 50.000 Nederlanders. Een van hen is de 40-jarige Bertjan van de Lagemaat. Hij komt oorspronkelijk uit Arnhem, maar is nu predikant in een eeuwenoud Nederlands kerkje, midden in het financiële hart van Londen. Hij ziet de zorgen onder Nederlanders in de stad de laatste tijd enorm toenemen.

EenVandaag: o.a. klimaattop belangrijker dan ooit op tv

.