Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. Wopke Hoekstra nieuwe lijsttrekker CDA? terug

Vr 11 december 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. Wopke Hoekstra nieuwe lijsttrekker CDA?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. Wopke Hoekstra nieuwe lijsttrekker CDA? gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. Wopke Hoekstra nieuwe lijsttrekker CDA? gemist.

EenVandaag: o.a. Wopke Hoekstra nieuwe lijsttrekker CDA?

Datum
Vr 11 december 2020
Tijd
18:15 tot 18:35
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25523492

Onderwerpen van deze uitzending

Wopke Hoekstra opvolger Hugo de Jonge als lijsttrekker CDA? 'Alleen als Pieter Omtzigt zijn volledige zegen geeft'
De minister van Financiën is opeens weer in beeld als de mogelijke lijsttrekker van de christendemocraten nu Hugo de Jonge de handdoek in de ring heeft geworpen. "Maar Pieter Omtzigt heeft de sleutel in handen", zegt politiek commentator Joost Vullings. Het viel voor Hugo de Jonge uiteindelijk toch niet te combineren: corona-minister en lijsttrekker zijn. De CDA-leden kregen het gisteravond te horen, maar zelf twijfelde De Jonge, die ook nog vice-premier is, al langer. "Ik ben meer uit plichtsbesef dan uit ambitie naar voren gestapt en toen had ik ook wel de overtuiging dat het te combineren zou moeten zijn. Maar ik ben de afgelopen weken, maanden, tot de slotsom gekomen dat het niet goed te doen is."

Niet verhuizen tijdens verbouwing Tweede Kamer is goedkoper: 'Verspilling van belastinggeld dreigt'
Er lijkt maar geen eind te komen aan de discussie over de tijdelijke verhuizing van de Tweede Kamer. Een nieuw rapport, in opdracht van het bestuur van de Kamer, stelt dat verhuizen niet nodig is. Sterker nog: het is goedkoper om dat niet te doen. De historische gebouwen aan het Binnenhof moeten hoognodig opgeknapt worden, omdat er sprake is van achterstallig onderhoud, waardoor brandgevaar ontstaat. Zo moet er nieuwe elektrische bedrading komen en moet de ventilatie verbeterd worden.

Elizabeth (92) verloor 13 familieleden bij de Slag om de Schelde: 'Iemand moest het offer brengen, dat waren wij'
Ze was 16 toen haar Zeeuwse dorp gebombardeerd werd door de geallieerden tijdens de Slag om de Schelde. Een nieuwe film brengt de slag weer onder de aandacht, maar Elizabeth Flipse herinnert zich 1944 nog als de dag van gisteren. "We zaten in de val."

EenVandaag: o.a. Wopke Hoekstra nieuwe lijsttrekker CDA? op tv

.