Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. zorgpersoneel twijfelt over coronavaccin terug

Do 10 december 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. zorgpersoneel twijfelt over coronavaccin

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. zorgpersoneel twijfelt over coronavaccin gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. zorgpersoneel twijfelt over coronavaccin gemist.

EenVandaag: o.a. zorgpersoneel twijfelt over coronavaccin

Datum
Do 10 december 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Jaap Jongbloed
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25517883

Onderwerpen van deze uitzending

'Waar stel ik me aan bloot?': Veel medewerkers in de zorg hebben nog steeds twijfel over coronavaccin
Zorgpersoneel twijfelt over inenting met het coronavaccin. Reden: te weinig informatie over het vaccin. Uit een peiling van vakbond NU91 blijkt dat maar 36 procent zich nu wil laten inenten. In de verpleeghuiszorg is de animo met 25 procent nog lager. Minister Hugo de Jonge maakte eerder bekend dat het zorgpersoneel bij vaccinatie als eerste aan bod komt. Als alles meezit, kan in januari 2021 worden gestart met de inentingen. Maar zorgmedewerkers lopen nog niet heel warm om zich te laten vaccineren. Er is volgens hen te weinig bekend over het vaccin, met name over de gevolgen op de lange termijn. Ook Joost Wiltschut, werkzaam in de GGZ, heeft zijn twijfels: "Waar stel ik me aan bloot? En biedt het geen schijnveiligheid?"

Trump straks geen president meer, maar zijn invloed blijft: hoe de Republikeinse partij Trumpiaans is geworden
President of juist niet, de Republikeinse partij blijft Trumpiaans. En dat terwijl Donald Trump zich juist profileerde als absolute buitenstaander. Waarom gouverneurs vast blijven houden aan Trumpisme? Het levert electoraal succes op. Een eerste indicatie dat de Republikeinse partij ook na het Trump-presidentschap de stijl van Trump omarmt is dat 17 staten zich achter de staat Texas scharen in een rechtszaak over verkiezingsfraude. Texas klaagde de staten Pennsylvania, Michigan, Wisconsin en Georgia aan, omdat die volgens Texas de regels over stemmen per post verruimden op een manier die volgens Texas in elk geval niet geoorloofd is.

Zeldzaam: waarom de SP het kabinet nu toch aan een meerderheid helpt voor de stikstofwet
'Flink verbeterd' noemt de SP de gewijzigde stikstofwet die vandaag in de Tweede Kamer wordt behandeld. De SP steunt de wet nu en dat is opmerkelijk. De partij is niet vaak geneigd het kabinet aan een meerderheid te helpen. In de wet wordt vastgelegd dat in 2035 driekwart van de natuur niet meer wordt beschadigd. Tot nu toe had minister Carola Schouten (ChristenUnie) van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit moeite om een meerderheid voor de wet te krijgen. Dat is nu toch gelukt dankzij steun van oppositiepartijen SGP, 50PLUS en SP. Vooral de steun van SP was niet vanzelfsprekend. Maar de partij krijgt er dan ook iets voor terug, namelijk woningen en zorgbuurthuizen.

EenVandaag: o.a. zorgpersoneel twijfelt over coronavaccin op tv

.