Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. regionale oplossingen steekpartijen terug

Wo 9 december 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. regionale oplossingen steekpartijen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. regionale oplossingen steekpartijen gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. regionale oplossingen steekpartijen gemist.

EenVandaag: o.a. regionale oplossingen steekpartijen

Datum
Wo 9 december 2020
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25511018

Onderwerpen van deze uitzending

Steekpartij na steekpartij, maar nog geen landelijke oplossing: zo grijpen Amsterdam en Enschede zelf in
Wapenbezit onder minderjarigen, steekincidenten en burgemeesters die een messenverbod willen. Een landelijke oplossing om wapenbezit onder jongeren aan te pakken lijkt er niet te zijn. Amsterdam en Enschede grijpen daarom zelf in. Waar het begint met een schilmesje uit moeders keukenla, lopen jongens later met Rambo-messen en geweren op straat. Aanleiding lijkt vooral een combinatie van armoede, straatcultuur en status. Kranten staan al maanden vol met het probleem dat landsbreed speelt.

'Oncoloog Radboudumc maakte flinke missers', toch onderzoekt Inspectie niet alle klachten
Omstreden oncoloog Radboudumc maakte ernstige medische fouten, zeggen deskundigen. Maar tot verbijstering van nabestaanden onderzoekt de Inspectie Volksgezondheid geen klachten ouder dan 2 jaar. Nabestaanden van patiënten van de oncoloog willen dat er een tuchtzaak komt tegen de specialist. De arts is vorig jaar door het Radboudumc in Nijmegen op non-actief gezet, omdat er sprake zou zijn van slechte zorg. Maar van de rechter mag ze niet worden ontslagen. Volgens het gerechtshof is namelijk niet gebleken dat er sprake is van medische missers of disfunctioneren. De oncoloog heeft, volgens de letselschade-advocaat, nu bij het Radboudumc aangegeven dat ze haar baan terug wil.

EenVandaag: o.a. regionale oplossingen steekpartijen op tv

.