Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. kerstkaart weer populair terug

Wo 9 december 2020 | 01:25 EenVandaag: o.a. kerstkaart weer populair

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. kerstkaart weer populair gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. kerstkaart weer populair gemist.

EenVandaag: o.a. kerstkaart weer populair

Datum
Wo 9 december 2020
Tijd
01:25 tot 01:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25510941

Herhaling. De papieren kerstkaart is terug van (bijna) weggeweest: 'In tijden van weinig sociaal contact zoeken we compensatie'
Ben jij dit jaar van plan om kerstkaarten op de post te doen? Dan ben je niet de enige: PostNL verwacht grote drukte bij briefpost. "Kerstbezoek zal beperkt zijn, we zoeken naar compensatie", zegt hoogleraar Peter Jan Margry van het Meertens Instituut. Sinds 2015 ging het aantal papieren kaarten met kerstwensen hard achteruit: in 2015 bezorgde PostNL er 115 miljoen en 2 jaar later nog 85 miljoen. En hoewel ze bij Nederlands grootste postbedrijf 'niet in een glazen bol kunnen kijken', zal december ongetwijfeld een goede maand worden. Zo blijkt uit eigen onderzoek van PostNL onder 1000 mensen dat 40 procent van plan is om meer kerstkaarten te sturen.

Experts: als kabinet duidelijker communiceert wat met kerst wel mag, houden mensen zich beter aan de regels
Kerst staat voor de deur, maar de coronacijfers lopen op. Een gevaarlijke mix, dus is de vraag hoe we de kerstdagen veilig, maar toch gezellig doorkomen. Experts vinden dat het kabinet de ernst van de situatie niet duidelijk communiceert. "Maak de urgentie van de maatregelen duidelijk. En dat het écht belangrijk is dat we ons eraan houden", zegt gezondheidspsycholoog Andrea Evers van de Universiteit Leiden. "Maar vertel ook wat wél kan, dan motiveer je mensen om zich aan de regels te houden."

'Een einde aan mijn toekomst': hoe 4 grote windmolens de droom van Pieter verwoestten
Een unieke plek vinden om je droom te verwezenlijken en vervolgens worden opgeschrikt door de bouw van vier grote windmolens op nog geen halve kilometer meter afstand. Het overkwam Pieter van Reeth. "Er is een eind gekomen aan mijn toekomst." In 2018 kocht Pieter samen met een vennoot een voormalig klooster in een zogeheten 'maatschappelijk' stiltegebied in het plaatsje Stokershorst. Ze wilden daar een retraite creëeren voor meditatie en persoonlijke groei. En bovenal een stilte-oord voor ouders met kinderen die lijden aan een ernstige (terminale) ziekte en ouders die een kind verloren.

EenVandaag: o.a. kerstkaart weer populair op tv

.