Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. plan D66 openstellen hogescholen terug

Di 8 december 2020 | 01:30 EenVandaag: o.a. plan D66 openstellen hogescholen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. plan D66 openstellen hogescholen gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. plan D66 openstellen hogescholen gemist.

EenVandaag: o.a. plan D66 openstellen hogescholen

Datum
Di 8 december 2020
Tijd
01:30 tot 01:55
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25500700

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

D66 komt met een plan om hogescholen open te stellen
Mbo's, hbo's en universiteiten moeten vanaf 1 februari weer open voor fysiek onderwijs, stelt D66-Kamerlid Jan Paternotte voor. Met maatregelen als mondkapjes en spatschermen moet het dan voor studenten veilig genoeg zijn om hoorcolleges te volgen. Het Tweede Kamerlid stelt dat er weer 'perspectief' moet zijn voor studenten: "Je ziet nu dat studenten bijna de hele dag thuiszitten. De dagelijkse routine is van het bed naar het bureau, en weer terug. Een zesde van de studenten heeft zelfs behoefte aan professionele psychische hulp. Op deze manier is het niet vol te houden."

Brexit the End Game: komt er nog een deal, of niet? 6 vragen aan Brexit-verslaggever Vanessa Lamsvelt
Britse kranten schrijven over 'The Endgame', de laatste kans om een handelsdeal met Europa te sluiten. De berichten uit Brussel en Londen zijn somber. Zes vragen aan Brexit-verslaggever Vanessa Lamsvelt over een Brexitdeal of een no deal.

#BlackMonday: horecaondernemers Dong Sun en Ton demonstreren in Den Haag voor 100 procent compensatie
Horecaondernemers Xu Dong Sun en Ton Scholten vielen dit jaar bijna om, doordat ze hun bedrijven moesten sluiten vanwege corona. Samen met andere horecaondernemers demonstreren ze vandaag in Den Haag voor meer financiële steun van de overheid. Ton opende in 2003 zijn eerste zaak in Hapert, nadat hij jarenlang melkboer was geweest. "We serveerden onbeperkt spareribs en vijf verschillende gambagerechten." Inmiddels heeft hij samen met zijn vrouw Jolanda en dochter Britt drie horecazaken in Hapert, Reusel en Steensel. "De zaken gingen goed, tot aan de coronacrisis."

EenVandaag: o.a. plan D66 openstellen hogescholen op tv

.