Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. Sinterklaas in coronatijd terug

Za 5 december 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. Sinterklaas in coronatijd

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. Sinterklaas in coronatijd gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. Sinterklaas in coronatijd gemist.

EenVandaag: o.a. Sinterklaas in coronatijd

Datum
Za 5 december 2020
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25485709

Onderwerpen van deze uitzending

Flitsbezoeken, anderhalvemeter-meetings en zoomsessies: zo viert Sinterklaas zijn verjaardag in coronatijd
Veel van ons hebben het al ervaren dit jaar: een verjaardag vieren tijdens corona vraagt om aanpassingsvermogen. Dat geldt ook voor de verjaardag van de Sint. Hoe maak je die in deze tijd toch feestelijk? David Fakkel (32) uit Amsterdam organiseert al 9 jaar op 5 december huisbezoeken voor Sinterklaas. Daar begon hij mee toen hij in 2011 via Marktplaats voor een zacht prijsje een Sinterklaaskostuum kon aanschaffen. De laatste jaren kwamen er naast de huisbezoeken ook bedrijfsfeesten, scholen en kinderdagverblijven bij. "Samen met mijn vriendin en de echte Sint zijn we een heel hecht team."

Geïntimideerd en mishandeld: geweld door malafide uitzendbureaus tegen arbeidsimmigranten 'te lang' niet aangepakt
Een manager van een uitzendbureau voor arbeidsmigranten wordt na aangifte van de FNV vervolgd voor het mishandelen van een Roemeense werknemer. Dit is geen incident, zegt belangenbehartiger van arbeidsmigranten Hans Thunissen. "Er moet nú iets aan gedaan worden." Thunnissen ondersteunt met zijn juridische bureau arbeidsmigranten die in de kassen van het Westland werken. Dat is niet zonder gevaar, zijn auto werd al eens beschoten. "Dit is intimidatie, maar sommige malafide uitzendbureaus gaan nog veel verder."

Farik Azarkan (DENK) over ruzies binnen FVD: 'Thierry had mij gewoon ff moeten bellen' - StemTV
Hoe pak je problemen aan binnen een politieke partij? Farid Azarkan van DENK heeft een tip voor Thierry Baudet. Ook DENK kreeg te maken met een diepe crisis, maar lijkt die nu aardig te boven. In een bomvolle tweede aflevering van StemTV verder een reactie van coronaminister Hugo de Jonge op de kritiek die hij kreeg in de aflevering van vorige week, bespreken Joost Vullings, Vincent Rietbergen en Marloes Lemsom opnieuw de problemen bij Forum voor Democratie en gaat het over campagnevoeren en stemmen in coronatijd.

EenVandaag: o.a. Sinterklaas in coronatijd op tv

.