Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. luxe appartementen in monumenten? terug

Do 3 december 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. luxe appartementen in monumenten?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. luxe appartementen in monumenten? gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. luxe appartementen in monumenten? gemist.

EenVandaag: o.a. luxe appartementen in monumenten?

Datum
Do 3 december 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25480180

Onderwerpen van deze uitzending

Luxe appartementen in monumenten om ze te behouden? Liever niet: 'Het doet geen recht aan de historie'
Een wellnesscentrum in de bunker van Seyss-Inquart, is dat een goed idee? Nee, vinden erfgoedorganisaties. Volgens hen gaat er te weinig aandacht naar de historie van nationale monumenten. Daarover sturen ze vandaag een brief naar de Tweede Kamer. Het Rijksvastgoedbedrijf, dat monumenten zoals de bunker van Seyss-Inquart onderhoudt en beheert, heeft volgens erfgoedorganisaties vooral oog voor de kosten die dit met zich meebrengt. Het kost namelijk bakken geld om de gebouwen mooi te houden voor het publiek, is het argument. Daarom worden monumenten als de bunker van Seyss-Inquart, maar bijvoorbeeld ook Paleis Soestdijk, verkocht aan commerciële partijen.

Dankzij speciale filters weer massaal naar concert of voetbalwedstrijd? Zo wordt het in de ArenA onderzocht
Veilig een voetbalwedstrijd of concert bezoeken, kan het binnenkort weer? Daarnaar startte vandaag een onderzoek in de Johan Cruijff ArenA, onder leiding van de TU Eindhoven. De afgelopen 2 maanden waren de tribunes van stadions leeg, wanneer er werd gevoetbald. Ook evenementenhallen als Ahoy en Ziggo Dome konden geen publiek ontvangen. De financiële schade loopt daardoor tot in de miljoenen en het voortbestaan van een aantal locaties komt in gevaar.

EenVandaag: o.a. luxe appartementen in monumenten? op tv

.