Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. zonder mondkapje terwijl je werkgever het verplicht? terug

Di 1 december 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. zonder mondkapje terwijl je werkgever het verplicht?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. zonder mondkapje terwijl je werkgever het verplicht? gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. zonder mondkapje terwijl je werkgever het verplicht? gemist.

EenVandaag: o.a. zonder mondkapje terwijl je werkgever het verplicht?

Datum
Di 1 december 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25468627

Onderwerpen van deze uitzending

Zonder mondkapje op je werk terwijl je werkgever het verplicht? Je kunt ervoor ontslagen worden
Ontslagen worden door het niet dragen van een mondkapje? In België oordeelde de rechter dat dit een gegronde reden is voor ontslag. Ook in Nederland kun je je baan kwijtraken als je weigert een mondkapje te dragen, zegt advocaat William Seijbel. Een medewerker van het bedrijf Flanders Food Productions werd in het voorjaar ontslagen. Daarop volgde een gang naar de rechter. De man had schade veroorzaakt in het bedrijf, maar de rechtbank achtte ook de overtreding van het niet dragen van een mondmasker voldoende gegrond, schrijft de Gazet van Antwerpen.

De impact van corona op ons dagelijks leven: dit museum verzamelt alvast dagboeken en foto's voor later
We zitten er nog middenin, maar het Haags Historisch Museum opent vandaag een tentoonstelling over de impact van het coronavirus op ons dagelijks leven. De dagboeken, foto's en andere herinneringen die we nu opslaan, gaan later de geschiedenisboeken in. Het was stil in zijn stad toen corona uitbrak. De Haagse wijkagent Fons Lens schreef er in zijn dagboek over: 'Een groot voordeel van die eerste weken corona was dat het misdaadcijfer bijzonder laag te noemen was. Er waren weinig personen op straat in de binnenstad en de wel aanwezige personen vielen behoorlijk op.' Dagelijks schreef de wijkagent over zijn belevenissen en nu al blijkt het waardevol materiaal.

Robotwapens: Nederland heeft ze en is er (nog) niet tegen, wetenschappers dringen aan op verbod
Niet een mens, maar een zelfdenkende computer kan bepalen of de trekker van een wapen wordt overgehaald. 150 Nederlandse wetenschappers riepen vandaag op om deze zogenoemde autonome wapens te verbieden. De groep wetenschappers wil dat er internationale afspraken worden gemaakt over dit soort wapens. Ze komen nu met de oproep, omdat de Nederlandse regering binnenkort het beleid op dit onderwerp opnieuw gaat bepalen.

EenVandaag: o.a. zonder mondkapje terwijl je werkgever het verplicht? op tv

.