Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. VVD: gesubsidieerde rechtsbijstand echtscheiding stoppen terug

Zo 29 november 2020 | 02:05 EenVandaag: o.a. VVD: gesubsidieerde rechtsbijstand echtscheiding stoppen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. VVD: gesubsidieerde rechtsbijstand echtscheiding stoppen gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. VVD: gesubsidieerde rechtsbijstand echtscheiding stoppen gemist.

EenVandaag: o.a. VVD: gesubsidieerde rechtsbijstand echtscheiding stoppen

Datum
Zo 29 november 2020
Tijd
02:05 tot 02:35
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rik van de Westelaken
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25456445

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

VVD wil gesubsidieerde rechtsbijstand bij echtscheiding stoppen
Voor mensen met een laag inkomen die gaan scheiden, betaalt de staat nu een groot deel van de advocaatkosten. De VVD wil dit stopzetten, zo staat in hun verkiezingsprogramma. Critici waarschuwen dat scheiden voor deze groep dan vrijwel onmogelijk wordt. Aan inzet en passie ontbreekt het niet bij sociaal advocaat Diana Hopmans, die in de Rotterdamse volkswijk Charlois werkt. Ze zit al jaren in het vak en heeft ervoor gekozen om mensen aan de onderkant van de samenleving bij te staan. Hopmans: "Het is idealisme en ook leuk om te doen. Je ontmoet mensen met allerlei culturele achtergronden. Veel mensen die scheiden zitten in een strijd en als advocaat probeer je te de-escaleren, zodat beiden zo snel mogelijk weer door kunnen met hun leven."

Discriminatie in hoger onderwijs
De tekst 'Boerkahoer' verscheen plotseling op het digibord in de collegezaal, toen docente Wasima haar studenten een quiz liet doen. Ze was verbijsterd en boos. Maar toen ze het incident binnen de opleiding aankaartte, voelde ze geen enkele steun. De gebeurtenis kwam niet uit de lucht vallen, analyseert Wasima nu. Er gingen verschillende vervelende voorvallen aan vooraf. Ze voelde zich bij die eerdere gevallen al onvoldoende gesteund, maar het gebrek aan daadkracht van haar werkgever op deze gebeurtenis, steekt haar. "Het is een doofpotcultuur. Van verzwijgen, wegkijken en onbegrip."

Chaos door Thierry Baudet en ook Mark Rutte moe van Hugo de Jonge - StemTV
Het 'Forum' van Thierry Baudet is ingestort. Pilaar na pilaar viel om in een roerige week in politiek Den Haag, waarbij partijleden van Forum voor Democratie over elkaar heen buitelden. In de eerste aflevering van StemTV bespreken Joost Vullings, Vincent Rietbergen en Marloes Lemsom de chaos bij FVD. Ook gaat het over de persconferenties over het coronavirus, want premier Mark Rutte wordt tijdens die momenten moe van minister Hugo de Jonge.

EenVandaag: o.a. VVD: gesubsidieerde rechtsbijstand echtscheiding stoppen op tv

.