Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. personeelstekort bevolkingsonderzoek borstkanker terug

Do 26 november 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. personeelstekort bevolkingsonderzoek borstkanker

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. personeelstekort bevolkingsonderzoek borstkanker gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. personeelstekort bevolkingsonderzoek borstkanker gemist.

EenVandaag: o.a. personeelstekort bevolkingsonderzoek borstkanker

Datum
Do 26 november 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25441893

Onderwerpen van deze uitzending

Screening borstkanker nu landelijk elke 3 jaar in plaats van 2 jaar door tekort aan laboranten
Het bevolkingsonderzoek borstkanker kampt door personeelstekort met achterstanden. De screening zal daarom voorlopig om de 3 jaar zijn in plaats van om de 2 jaar. Dat betekent dat er de komende jaren meer vrouwen aan borstkanker zullen overlijden. Het bevolkingsonderzoek is bedoeld om borstkanker vroeg op te sporen bij vrouwen tussen de 50 en 75 jaar. De kans op een succesvolle behandeling is dan groter. "Voordat een vrouw zelf iets voelt in haar borst, is de tumor vaak al 2 centimeter groter. Dat verschil kun je met de screening maken. Al bij een halve centimeter kun je borstkanker ontdekken, soms wel 4 tot 5 jaar eerder", zegt hoogleraar maatschappelijke gezondheidszorg Harry de Koning. Hij is betrokken bij de evaluatie van het borstkankeronderzoek.

Gevecht tegen ‘deepnudes’ is een strijd tegen de klok: van iedereen kan een pornoacteur worden gemaakt
"Een race tegen de klok, heel moeilijk te stoppen", noemt internetondernemer Sander Duivestein de strijd tegen 'deepnudes' Dat zijn nep-naaktfilmpjes en -foto's. CDA en VVD willen een verbod op het verspreiden, omdat iedereen een slachtoffer kan worden.

EenVandaag: o.a. personeelstekort bevolkingsonderzoek borstkanker op tv

.