Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. hondenuitlaatservices onder druk terug

Wo 11 november 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. hondenuitlaatservices onder druk

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. hondenuitlaatservices onder druk gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. hondenuitlaatservices onder druk gemist.

EenVandaag: o.a. hondenuitlaatservices onder druk

Datum
Wo 11 november 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25360149

Onderwerpen van deze uitzending

Hondenuitlaatservices onder druk: 'Onze bedrijven zullen omvallen en wij belanden in de bijstand'
Natuurgebieden sluiten hun hekken steeds vaker voor services die honden uitlaten. En dat terwijl zij deels afhankelijk zijn van deze gebieden. Zo'n veertig hondenuitlaters zien hun bedrijf in rook opgaan door de sluitingen. Toen Andrea Rogiers van De Uitlaat Service voor Honden hoorde dat het Goois Natuur Reservaat zou sluiten voor hondenuitlaatservices, schrok ze zich wild. Al 10 jaar laat ze de honden van haar klanten uit in het natuurgebied. Ongeveer tien per keer, om haar bedrijf rendabel te houden. Maar nu brengt het Goois Natuur Reservaat, net als een aantal andere gebieden, het maximum aantal honden per begeleider vanaf juli 2021 terug naar drie.

Nog steeds geen wet tegen buitenlandse financiering van moskeeën: ChristenUnie en VVD zijn het zat en maken de wet desnoods zelf
De Tweede Kamer gaat morgen weer in debat over onder andere de ongewenste financiering van moskeeën vanuit het buitenland. 3 jaar geleden was al wetgeving afgesproken. VVD en ChristenUnie zijn het zat. "Als er geen wet komt, maken we er zelf wel één." In het regeerakkoord van het huidige kabinet, gesloten in 2017, spraken VVD, CDA, D66 en ChristenUnie af dat de ongewenste financiering van Nederlandse moskeeën vanuit 'onvrije' landen, zoals de Golfstaten, geregeld zou worden. Toch heeft verantwoordelijk minister Wouter Koolmees nog altijd geen wet afgeleverd. Het geduld van VVD en ChristenUnie is nu op.

Meer en meer veroordeelden lukt het om DNA niet af te staan, terwijl dat wel verplicht is
Veroordeeld voor een zwaarder delict? Dan moet je verplicht DNA afstaan. Dat doen lang niet alle criminelen. Meer en meer ontduiken ze DNA-afname, zo blijkt uit cijfers in handen van EenVandaag. Op dit moment is Justitie op zoek naar 25.200 veroordeelden. De moordenaar van oud-minister Els Borst kon lang uit handen van de politie blijven. Het DNA van Bart van U. was onbekend, terwijl hij wél eerder een ander delict had gepleegd dat zwaar genoeg was om DNA af te staan. Uit het onderzoek door de commissie Hoekstra bleek dat deze zaak niet op zichzelf stond: ruim 21.000 veroordeelden ontliepen DNA-afname. Uit opgevraagde cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt dat dit aantal inmiddels is toegenomen tot ruim 25.000. En dat terwijl de commissie wel een eenvoudige oplossing voorstelde.

EenVandaag: o.a. hondenuitlaatservices onder druk op tv

.