Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. band tussen VS en Europa onder Biden terug

Di 10 november 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. band tussen VS en Europa onder Biden

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. band tussen VS en Europa onder Biden gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. band tussen VS en Europa onder Biden gemist.

EenVandaag: o.a. band tussen VS en Europa onder Biden

Datum
Di 10 november 2020
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25354176

Onderwerpen van deze uitzending

Band tussen VS en Europa herstellen is hard nodig volgens D66, maar het wordt niet meer zoals het was
Het tijdperk Trump was schadelijk voor de band tussen de VS en de EU. Maar wie denkt dat Europa met Biden zijn beschermende grote broer Amerika weer terug heeft, komt bedrogen uit. Daarvoor is de wereld in 4 jaar te veel veranderd, volgens Rob de Wijk. Nu Joe Biden de Amerikaanse verkiezingen heeft gewonnen, is er voor Nederland en de EU 'een grote kans om de trans-Atlantische band met de Verenigde Staten te herstellen', schrijft D66 in een lijstje waarin het acht opdrachten geeft aan Minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Ruim een derde van alle coronatests niet door GGD, maar particulier: 'We verliezen het zicht op het virus'
Ruim een derde van alle coronatesten wordt in Nederland niet uitgevoerd door de GGD maar door commerciële teststraten. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Experts zijn bang dat we daardoor het zicht op het virus verliezen. Waar de commerciële coronateststraat deze zomer nog een onbekend fenomeen was, schieten ze nu als paddenstoelen uit de grond. "Het is snel gegroeid", ziet ook Bert Slagter van het Red Team, dat de overheid voorziet van corona-adviezen. "Begin september werden ze nog nauwelijks ingezet, nu zijn het er meer dan tweehonderd."

EenVandaag: o.a. band tussen VS en Europa onder Biden op tv

.