Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. Amsterdamse huisartsen helpen ziekenhuizen terug

Ma 9 november 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. Amsterdamse huisartsen helpen ziekenhuizen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. Amsterdamse huisartsen helpen ziekenhuizen gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. Amsterdamse huisartsen helpen ziekenhuizen gemist.

EenVandaag: o.a. Amsterdamse huisartsen helpen ziekenhuizen

Datum
Ma 9 november 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25348756

Onderwerpen van deze uitzending

Kunnen huisartsen ziekenhuizen helpen bij het thuis behandelen van coronapatiënten? In Amsterdam proberen ze het
Huisartsen in Amsterdam behandelen coronapatiënten sinds kort ook thuis. En ook op andere plekken in het land is interesse. Dat kan de ziekenhuizen flink ontlasten. De vraag is wel of dat haalbaar is, nu het griepseizoen eraan komt. "Als huisartsen twee COVID-patiënten per praktijk helpen, kunnen wij meer bedden vrijhouden voor patiënten die reguliere zorg nodig hebben", zegt hoogleraar infectieziekten Jan Prins van het UMC Amsterdam, een van de ziekenhuizen die zijn betrokken bij de samenwerking.

Nederlandse skilerares Floor zet nog geen streep door wintersportseizoen: 'Veel te voorbarig'
Op wintersportvakantie, ja of nee? Voor liefhebbers is het een dilemma, zeker nu het kabinet reizen naar het buitenland afraadt. Maar skilerares Floor van 't Land geeft de moed voor komend skiseizoen nog niet op. "Veel te vroeg om conclusies te trekken." Floor woont inmiddels bijna 4 jaar in Lermoos, in het noorden van de Oostenrijkse Tiroler Zugspitze Arena. Veel inwoners van dit gebied leven van toerisme. Toen corona het afgelopen wintersportseizoen verstoorde, zat Floor ineens zonder werk. En dat dreigt nu opnieuw te gebeuren, al wil ze daar nog weinig van weten. Ze hoopt half december gewoon op de piste te staan. Met een klasje aan haar zijde.

Verhuur spullen voor Sinterklaasfeest ligt door corona zo goed als stil: het wordt vooral online dit jaar
Hoe vier je Sinterklaas als er amper iets mag door corona? Scholen en bedrijven worstelen ermee. Ook bij de verhuur van sint- en pietspullen, is de uitdaging groter dan anders. Er zal dit jaar veel online gebeuren.

EenVandaag: o.a. Amsterdamse huisartsen helpen ziekenhuizen op tv

.