Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. hoe voorkom je als ouder een leerachterstand? terug

Za 7 november 2020 | 18:20 EenVandaag: o.a. hoe voorkom je als ouder een leerachterstand?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. hoe voorkom je als ouder een leerachterstand? gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. hoe voorkom je als ouder een leerachterstand? gemist.

EenVandaag: o.a. hoe voorkom je als ouder een leerachterstand?

Datum
Za 7 november 2020
Tijd
18:20 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25339331

Onderwerpen van deze uitzending

Hoe voorkom je als ouder een leerachterstand? 'Lees voor, speel Yahtzee of Pim Pam Pet, maar maak van thuis geen trainingskamp voor school'
Wat doe je als je ziet dat je kind door corona een leerachterstand dreigt op te lopen? Een groot deel van de ouders maakt zich hier zorgen over. Toch kun je zelf iets doen om je kind hierin te helpen. "Zorg dat thuis het plezierig is." Ouders zien met zorg aan dat kinderen door corona een onderwijs-achterstand oplopen. En dan wil je er als ouder het liefst met je kind mee aan de slag. Maar als er iets is dat onderwijskundige en uitgeefster van schoolboeken Arjanne Hoogerman aan ouders wil meegeven, dat is het wel dat je van een thuis geen school moet proberen te maken. De voormalig docente wil daarom dan ook een heldere verdeling tussen school en thuis. "Ik zeg altijd tegen ouders: 'Je bent ouder, geen leerkracht'." Maar het betekent natuurlijk niet dat je als ouders niets kunt doen.

Moe Vela was adviseur van Joe Biden en gelooft dat hij als president 'de mensen weer zal verenigen'
Het is inmiddels bijna zeker dat Joe Biden de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt. Hij erft een land waarin de kloven dieper zijn dan ooit. Volgens zijn voormalig adviseur heeft hij een 'ongelooflijke gave om mensen bij elkaar te brengen'. Moe Vela was anderhalf jaar adviseur van Joe Biden in zijn tijd als vice-president in het Witte Huis. "Ik heb zijn administratie helpen opzetten." Het was een tijd die zijn leven veranderde, hij is inmiddels goede vrienden geworden met de familie Biden. Één van Vela's mooiste herinneringen is dat Biden, toen Vela al jaren niet meer voor hem werkte, een rozenkrans voor hem meebracht na een bezoek aan Paus Franciscus.

Waarom Denemarken uit voorzorg alle 17 miljoen nertsen ruimt en Nederland (nog) niet
Regio's rondom de Deense stad Aalborg gaan in strenge lockdown. Er is alarm geslagen over een mutatie van het coronavirus dat nu van nerts op mens is overgegaan. Ook in Nederland bestaat dit risico, toch worden er geen maatregelen genomen. Denemarken gaat uit voorzorg alle 17 miljoen nertsen in het land ruimen uit vrees voor de gevonden mutatie van het coronavirus in de pelsdieren. Er is volgens de Deense gezondheidsautoriteiten een gemuteerde versie van het coronavirus aangetroffen bij zeker twaalf mensen.

EenVandaag: o.a. hoe voorkom je als ouder een leerachterstand? op tv

.