Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. leerlingen slechter in vel door corona terug

Do 5 november 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. leerlingen slechter in vel door corona

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. leerlingen slechter in vel door corona gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. leerlingen slechter in vel door corona gemist.

EenVandaag: o.a. leerlingen slechter in vel door corona

Datum
Do 5 november 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25329106

Onderwerpen van deze uitzending

Helft van de leraren merkt dat leerlingen slechter in hun vel zitten door corona, problemen het grootst bij pubers
Driekwart van de schoolleiders en leraren signaleert een leerachterstand bij leerlingen als gevolg van de coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Ook hebben leerlingen en leraren het mentaal zwaar op school. EenVandaag ondervroeg ruim 700 schoolleiders en leraren in het basisonderwijs en 500 in het voortgezet onderwijs. Zeven van de tien zien in meerdere of mindere mate achterstanden op hun basisschool. Volgens bijna een kwart (23 procent) gaat het om het grootste deel van hun leerlingen. Op de middelbare school is het probleem nog wat groter. Hier zien acht van de tien ondervraagden een merkbare leerachterstand. Drie van de tien zeggen dat dit voor de meeste scholieren op hun school geldt.

Hoe je werkgever je in de gaten kan houden en wat je er tegen kunt doen
Onderzoekers waarschuwen vandaag de Tweede Kamer over werkgevers die personeel monitoren en data verzamelen van hun werkgevers. En dat gaat verder dan alleen berekenen of je bijvoorbeeld je targets haalt. Zo komt in het onderzoek, dat gedaan is door het Rathenau Instituut, naar voren dat met digitale middelen geschiktheid voor een functie van werknemers wordt gecontroleerd en werkzaamheden worden beoordeeld. Ook zijn er werkgevers die zelfs de gezondheid van hun medewerkers analyseren met behulp van data. In het rapport komen veel verschillende vormen van monitoren voor. Hieronder drie voorbeelden.

EenVandaag: o.a. leerlingen slechter in vel door corona op tv

.