Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. eenmalige kerstbonus gedupeerden toeslagenaffaire terug

Di 3 november 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. eenmalige kerstbonus gedupeerden toeslagenaffaire

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. eenmalige kerstbonus gedupeerden toeslagenaffaire gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. eenmalige kerstbonus gedupeerden toeslagenaffaire gemist.

EenVandaag: o.a. eenmalige kerstbonus gedupeerden toeslagenaffaire

Datum
Di 3 november 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25316079

Onderwerpen van deze uitzending

Belastingdienst geeft gedupeerden van toeslagenaffaire een eenmalige kerstbonus van 750 euro
Eindelijk goed nieuws voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire. Zij krijgen een tegemoetkoming van 750 euro voor de feestdagen. Dat schrijft staatssecretaris van Financiën Alexandra van Huffelen in een kamerbrief die dinsdagmiddag wordt gepubliceerd. Van de in totaal 5000 gezinnen die gecompenseerd zouden worden, blijken dat er nu nog maar 300 tot 600 te zijn. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen begin september vroeg SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen het kabinet om de duizenden gedupeerden dan in elk geval een kerstbonus van 1000 euro te schenken. Dit om hen zo met een kleine tegemoetkoming de feestdagen door te helpen.

Zo wordt bepaald hoe Nederland steun betuigt bij ernstige situaties, zoals de aanslag in Wenen
Het volgt bijna na iedere aanslag of heftige gebeurtenis in het buitenland: een steunverklaring van het kabinet. Ook bij de aanslag gisteren in Wenen was dat het geval, maar hoe wordt bepaald hoe Nederland steun betuigt? "Namens Nederland heb ik Sebastian Kurz zojuist onze onvoorwaardelijke steun betuigd met de slachtoffers, hun families en de Oostenrijkse regering bij het verwerken van deze afschuwelijke daad", schreef premier Mark Rutte vanochtend in een tweet als reactie op de aanslag in Wenen. 4 mensen kwamen om het leven en 17 mensen raakten gewond, van wie 7 levensbedreigend.

Zo kijken we hier naar de Amerikaanse verkiezingen: meerderheid hoopt op Biden, maar grootste groep vreest Trump
Zeven op de tien mensen in ons land hopen dat Joe Biden president van Amerika wordt. Ondanks de gunstige peilingen voor Biden, verwachten meer mensen dat Trump wint. En dat heeft grote negatieve gevolgen voor de wereld, denken ze. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 26.000 leden van het Opiniepanel in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Biden ligt daarin duidelijk beter dan huidige president Donald Trump, maar lijkt niet de gedroomde kandidaat. "Alles beter dan Trump", is een veelgehoorde toelichting op de keuze voor Biden. En een ander over de Democraat: "Joe Biden is ook niet geschikt, maar blijkbaar is er behalve deze hoogbejaarde niemand die deze taak kan doen."

EenVandaag: o.a. eenmalige kerstbonus gedupeerden toeslagenaffaire op tv

.