Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. gespannen sfeer in swing state Florida terug

Ma 2 november 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. gespannen sfeer in swing state Florida

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. gespannen sfeer in swing state Florida gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. gespannen sfeer in swing state Florida gemist.

EenVandaag: o.a. gespannen sfeer in swing state Florida

Datum
Ma 2 november 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25311318

Onderwerpen van deze uitzending

'Ik ben bespuugd en moest rennen voor m'n leven': de sfeer is gespannen een dag voor de verkiezingen in swing state Florida
Met nog 1 dag te gaan tot de presidentverkiezingen in Amerika is de spanning in de belangrijke swing state Florida om te snijden. De Democraten en Republikeinen staan daar lijnrecht tegenover elkaar tijdens de meest gepolariseerde campagne ooit. Het is opvallend hoe koud en kil de sfeer is op een plek waar de zon bijna altijd schijnt: Florida, waar de race om het presidentschap inmiddels het kookpunt heeft bereikt. Bij een stembureau in een voorstad van Tampa staan voor- en tegenstanders naast elkaar campagne te voeren maar ze kunnen elkaars bloed wel drinken.

Webcamafperser Aydin C. nog deze maand naar Canada voor vervolging in zaak-Amanda Todd
De veroordeelde webcamafperser Aydin C. zegt dat hij 'binnen een paar dagen, zo niet weken' naar Canada wordt uitgeleverd voor zijn proces over de afpersing van de Canadese tiener Amanda Todd. Hij laat dat weten via zijn advocaat Robert Malewicz. Amanda Todd pleegde in 2012 zelfmoord nadat zij jarenlang getreiterd en afgeperst was met een naaktfoto. Digitaal onderzoek wees in de richting van Nederlander Aydin C. als vermoedelijke dader. Canada wil hem daarvoor vervolgen.

Coronakilo's door thuiswerken en stress: 'Dan heb ik trek, ligt die pizza in de vriezer en is de oven vlakbij'
Heb je sowieso al wat pondjes te veel? Dikke kans dat je tijdens de corona-lockdown van dit voorjaar ongezonder bent gaan eten. Dat geldt ook als je hoger opgeleid bent. En met de nieuwe aanscherping van de regels ligt dat gevaar weer op de loer. Gezondheidswetenschapper Maartje Poelman van de Wageningen Universiteit deed er samen met het Voedingscentrum onderzoek naar. "In de lockdown hebben we gekeken hoe mensen hun eetpatronen al dan niet veranderden. Wat we zagen, is dat een op de tien deelnemers aangaf het moeilijker te vinden om gezonde keuzes te maken. Bij een wat kleiner deel zagen we dat ze echt ongezonder en meer zijn gaan eten."

EenVandaag: o.a. gespannen sfeer in swing state Florida op tv

.