Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. minibiebs populairder door corona terug

Za 31 oktober 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. minibiebs populairder door corona

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. minibiebs populairder door corona gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. minibiebs populairder door corona gemist.

EenVandaag: o.a. minibiebs populairder door corona

Datum
Za 31 oktober 2020
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Jaap Jongbloed
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25301447

Onderwerpen van deze uitzending

Bezeten van de minibieb: Jacques loopt elke dag wel een rondje langs de biebs in zijn buurt
3 jaar geleden startte leraar Nederlands Jacques Zuiderwijk zijn eerste minibieb in de voortuin. Inmiddels zijn de kastjes met gratis boeken een groot onderdeel van zijn leven geworden. "Het is elke keer weer spannend als je er eentje openmaakt." Dankzij corona zijn deze minibiebs nu nog populairder geworden.

Ook het door gaswinning geteisterde Loppersum moet van het gas af, en dat is allesbehalve makkelijk
Binnen 30 jaar moeten alle huizen in Nederland van het gas af zijn, en dat blijkt allesbehalve makkelijk. Ook in Loppersum, waar de winning van aardgas veel schade aanrichtte, zien veel inwoners het niet zitten. "Van het gas af? Ja, maar eerst de schade herstellen." Het is een antwoord dat ambtenaar Willy Jansen vaak te horen krijgt als hij langs de deuren gaat. Hij moet inwoners van Loppersum ervan overtuigen hun woning af te sluiten van het gas en over te stappen op duurzame energie.

De zoon van Marjon raakte besmet met corona op een feestje: zoveel mensen zijn daar nu door geraakt
De zoon van Marjon Klomps ging naar een feestje met acht anderen. Daar raakten hij en zes van zijn vrienden besmet met het coronavirus. Marjon rekende uit hoeveel mensen daardoor thuis in quarantaine zitten of er op een andere manier door zijn geraakt.

EenVandaag: o.a. minibiebs populairder door corona op tv

.