Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. thuiswerken kan miljoenen kosten terug

Do 29 oktober 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. thuiswerken kan miljoenen kosten

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. thuiswerken kan miljoenen kosten gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. thuiswerken kan miljoenen kosten gemist.

EenVandaag: o.a. thuiswerken kan miljoenen kosten

Datum
Do 29 oktober 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Jaap Jongbloed
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25291423

Onderwerpen van deze uitzending

Thuiswerken kan werkgevers meer dan een miljard kosten, zeker als we het na de coronacrisis blijven doen
Thuiswerken, noodgedwongen zijn we er best goed in geworden. En wie wil de files, reistijd en inefficiënte vergaderingen nog terug? Maar teveel thuiswerken heeft een prijs, blijkt uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers. Tijdens de coronacrisis is het niet anders: we moeten zoveel mogelijk thuiswerken. Maar wie denkt dat we daar ook na de crisis van profiteren, komt bedrogen uit. Dat concludeert accountants- en belastingadviseurbedrijf PricewaterhouseCoopers, afgekort PwC, in een nieuw onderzoeksrapport.

Gigantische achterstanden bij Huurcommissie, huurders wachten bijna 2 jaar op uitspraak
Heb je last van lekkages, schimmel of vraagt je huurbaas teveel geld? Dan kan je naar de Huurcommissie. Maar door bezuinigingen, de hoge werkdruk en de coronacrisis is de achterstand in 3 jaar tijd verviervoudigd: ruim 10.500 zaken liggen op de plank. Huurders wachten hierdoor soms wel 2 jaar op een uitspraak. En dat is ontzettend frustrerend, weet Tjerk Dalhuisen van stichting WOON!, die huurders juridisch bijstaat. "Al die tijd zitten huurders met achterstallig onderhoud, betalen ze teveel huur en worden hun klachten niet verholpen." En dat is al een tijd aan de hand.

Advocaten van topcriminelen betaald door de staat: in liquidatieproces Passage kregen ze 6,2 miljoen
Advocaten maken vaak extra uren, die ze moeten declareren bij de staat. Juist bij grotere processen kan dat enorm oplopen, blijkt uit cijfers van de Raad voor Rechtsbijstand. Het liquidatieproces Passage kostte de staat maar liefst 6,2 miljoen euro. Het was de meest omvangrijke strafzaak ooit: het Passage-proces. Negen verdachten kregen zware gevangenisstraffen opgelegd, waaronder vier keer levenslang, voor het beramen en plegen van vijf onderwereldmoorden, onder wie Thomas van der Bijl en Kees Houtman. De zaak duurde jaren. De meeste advocaten werkten op toevoeging, dat wil zeggen dat ze betaald werden door de staat. Totale kosten: 6.274.482 euro.

EenVandaag: o.a. thuiswerken kan miljoenen kosten op tv

.