Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. ruime meerderheid wil strengere lockdown als cijfers niet afvlakken terug

Di 27 oktober 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. ruime meerderheid wil strengere lockdown als cijfers niet afvlakken

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. ruime meerderheid wil strengere lockdown als cijfers niet afvlakken gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. ruime meerderheid wil strengere lockdown als cijfers niet afvlakken gemist.

EenVandaag: o.a. ruime meerderheid wil strengere lockdown als cijfers niet afvlakken

Datum
Di 27 oktober 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25278679

Onderwerpen van deze uitzending

Scholen sluiten en een avondklok: ruime meerderheid wil strengere lockdown als coronabesmettingen niet afvlakken
Als het aantal coronabesmettingen deze week niet afvlakt, vindt bijna driekwart dat er een strengere lockdown moet komen. Maatregelen als een avondklok en het kort sluiten van middelbare scholen kunnen dan rekenen op steun. Het kabinet wacht de komende dagen nog af of de gedeeltelijke lockdown van twee weken geleden effect heeft gehad. Zo niet, vindt bijna driekwart (72 procent) dat Nederland in een strengere lockdown moet gaan, blijkt uit onderzoek van EenVandaag. De ene helft daarvan (36 procent) wil aangescherpte maatregelen maar nog geen volledige lockdown en de andere helft (36 procent) wil dan zelfs een volledige lockdown, waarbij mensen alleen uit noodzaak nog de deur uit mogen.

FVD heeft nog 5 zetels over, VVD stijgt verder door
Forum voor Democratie verliest deze maand opnieuw. Dat blijkt uit de nieuwste Peiling van EenVandaag en Ipsos. De partij van Thierry Baudet staat nu op 5 zetels. Net als vorige maand verliest FVD 2 zetels. Begin dit jaar kon de partij nog 16 zetels noteren, net zoveel als PVV. Maar waar het aantal zetels voor FVD sindsdien is gedaald, heeft de PVV er juist kiezers bij gekregen. De partij van Wilders staat nu op 20, evenveel als vorige maand.

Gemeenten in geldnood door jeugd- en ouderenzorg, Stadskanaal wil de boel niet langer 'kapot bezuinigen'
5 jaar geleden was het de financieel gezondste gemeente van Groningen, maar de miljoenen zijn verdwenen. Stadskanaal staat op de rand van de financiële afgrond door tekorten bij jeugd- en ouderenzorg. De gemeente weigert nog verder te bezuinigen. "Geef ons genoeg geld." Die noodkreet doet wethouder Johan Hamster richting het Rijk. 10 jaar is hij wethouder financiën van de Oost-Groningse gemeente Stadskanaal en ook al 10 jaar moet hij bezuinigen. En daar heeft hij zichtbaar moeite mee. Hij ging juist de politiek in om veel voor de bevolking te kunnen doen, maar de laatste jaren hanteert hij noodgedwongen het hakmes.

EenVandaag: o.a. ruime meerderheid wil strengere lockdown als cijfers niet afvlakken op tv

.