Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. niets ruiken/proeven en toch lekker eten terug

Ma 26 oktober 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. niets ruiken/proeven en toch lekker eten

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. niets ruiken/proeven en toch lekker eten gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. niets ruiken/proeven en toch lekker eten gemist.

EenVandaag: o.a. niets ruiken/proeven en toch lekker eten

Datum
Ma 26 oktober 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25273545

Onderwerpen van deze uitzending

Niks ruiken en proeven door corona en toch lekker eten? Met de uitleg van sterrenchef Jos Grootscholten lukt het je
Het is een bekend en veel voorkomend symptoom van corona: het verlies van geur en smaak. Hoe kun je nog van eten genieten wanneer je niets of nauwelijks meer kan proeven? Sterrenchef Jos Grootscholten bedacht gerechten speciaal voor coronapatiënten. Het idee daarvoor kwam van de vereniging Reuksmaakstoornis.nl. "Wat wij met koks als Jos Grootscholten willen bereiken, is dat je mensen leert hoe je toch nog voedzaam en lekker kunt koken, ook al doet je neus (even) niet goed mee", vertelt voorzitter en ervaringsdeskundige Kirsten Jaarsma.

'Grijp je kans, verleg je grenzen': hoe de Zeeuwen erin slagen docenten uit België naar Nederland te halen
Het kost Zeeland veel moeite om leraren te vinden die in de kustprovincie aan de slag willen gaan. Het zou ver van de Randstad zijn, te afgelegen. Maar de Zeeuwen bedachten een creatieve oplossing: buurten bij de Belgen. Het lerarentekort is in heel Nederland voelbaar, maar is vooral in Zeeland een groot probleem. Voor docenten uit de Randstad voelt de provincie te ver weg. Uiteindelijk vonden de Zeeuwen de oplossing dicht bij huis: ze zetten Vlamingen voor de Zeeuwse klas. Gorik Hageman is docent Duits én de Zeeuwse onderwijsambassadeur. Met zijn oproep 'Grijp je kans, verleg je grenzen. Hier zijn banen.' wil hij Vlaamse docenten overhalen.

Het gevecht van molenaar Maarten tegen de windmolens: 'Als je niets doet, dan komen ze er gewoon'
Het komende jaar moet elke gemeente, opgedeeld in 30 regio's, onderzoeken waar en op welke manier het best duurzame elektriciteit op land kan worden opgewekt. Molenaar Maarten van Dijk vreesde dat zijn molen erdoor in gevaar zou komen en kwam in actie. "Ik kan hier eindeloos zitten, kijken en luisteren naar de houten tandwielen." Maarten van Dijk is al 10 jaar molenaar en ging de strijd aan met zijn gemeente Ronde Venen. Hij wilde ervoor zorgen dat er geen windturbines in het Geingebied zouden komen staan, waar zijn Mondriaanmolen staat. De molen uit 1874 werd meer dan 20 keer door Piet Mondriaan geschilderd.

EenVandaag: o.a. niets ruiken/proeven en toch lekker eten op tv

.