Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. is latere terugkeer prinsessen 'privézaak'? terug

Wo 21 oktober 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. is latere terugkeer prinsessen 'privézaak'?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. is latere terugkeer prinsessen 'privézaak'? gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. is latere terugkeer prinsessen 'privézaak'? gemist.

EenVandaag: o.a. is latere terugkeer prinsessen 'privézaak'?

Datum
Wo 21 oktober 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25246717

Onderwerpen van deze uitzending

Rutte vindt latere terugkeer prinsessen 'privézaak', maar parlement beslist of dit terecht is
Eén vakantie naar Griekenland komt de koninklijke familie twee keer op fikse kritiek te staan, nu bekend is dat twee prinsessen later naar huis zijn gekomen. De koning valt onder ministeriële verantwoordelijkheid, maar bij de prinsessen is dat anders. "Een privé-kwestie", zo betitelde premier Mark Rutte de latere terugkeer uit Griekenland van kroonprinses Amalia en prinses Alexia. Koning Willem-Alexander, Máxima en Ariane vlogen zaterdag terug naar huis na flinke ophef over hun vakantie in coronatijd. Amalia en Alexia kwamen pas gisteravond terug. Eerder maakte Mark Rutte naar eigen zeggen nog een inschattingsfout door de koning niet te adviseren om níet naar Griekenland af te reizen met zijn gezin. De koning valt onder de ministeriële verantwoordelijkheid van onze minister-president.

Limburg wil kilometerslange Einstein Telescoop onder de heuvels: wat het is en wat je ermee kunt
Drie kilometerslange tunnels onder de Limburgse heuvels van waaruit met laserstralen zwaartekrachtgolven in het heelal worden gemeten. Een erg ambitieus en ook duur plan, maar Limburg wil de Einstein Telescoop graag hebben. "We willen een instrument bouwen dat zó gevoelig is dat het bij wijze van spreken de waterspiegelstijging in het IJsselmeer kan meten wanneer daar 1 druppel water in valt", vertelt natuurwetenschapper Frank Linde. Maar Linde is niet echt van plan om zich met de waterspiegelstijging in het IJsselmeer bezig te houden. Met de Einstein Telescoop wil hij zwaartekrachtgolven meten in het heelal.

Trump accepteert geen verlies, deskundige vreest voor chaotische machtsstrijd bij presidentsverkiezingen
Nog nooit heeft een Amerikaanse presidentskandidaat de verkiezingen zo in twijfel getrokken als Trump. Lawrence Douglas houdt zijn hart vast voor wat er na de verkiezingsdag gebeurt. "Onze democratie is zo sterk als de mensen die er deel van uitmaken." Hij begon het boek al te schrijven toen president Trump in 2016 net was verkozen als president. "Ondanks dat hij de verkiezingen had gewonnen, vocht Trump toch nog de uitslag aan. Hij wilde dat er zou worden vastgesteld dat hij ook meer stemmen had behaald dan Hillary Clinton." Voor hoogleraar rechten Lawrence Douglas uit Massachusetts was het een vingerwijzing dat Trump een verlies bij de volgende verkiezingen wel eens niet zou kunnen accepteren.

EenVandaag: o.a. is latere terugkeer prinsessen 'privézaak'? op tv

.