Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. horecapersoneel vangt personeelstekort zorg op terug

Di 20 oktober 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. horecapersoneel vangt personeelstekort zorg op

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. horecapersoneel vangt personeelstekort zorg op gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. horecapersoneel vangt personeelstekort zorg op gemist.

EenVandaag: o.a. horecapersoneel vangt personeelstekort zorg op

Datum
Di 20 oktober 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25240498

Onderwerpen van deze uitzending

Van de biertap naar het verzorgingshuis: horecapersoneel zonder werk vangt personeelstekort in de zorg op
Ze werkt al 23 jaar in de horeca. En ze had nooit verwacht in de zorg te werken. Toch heeft Angelique Oldewening vandaag haar eerste werkdag in een woonzorgcentrum. Samen met tientallen collega's vangt ze een deel van het personeelstekort in de zorg op. "Toen ik de oproep uit de zorg zag, dat ze gastheren en -vrouwen konden gebruiken, dacht ik niet meteen: ja dat ga ik doen," vertelt Angelique. Toch ging ze overstag: " Ik doe dit omdat ik kan helpen. Stilzitten is niets voor mij. Dus dit is een prima oplossing."

Varkens ingezet om meer te weten te komen over de ongeneeslijke genetische hartaandoening PLN
Honderden Nederlanders worden geboren met een erfelijke genmutatie die een hartspierziekte veroorzaakt. In de zoektocht naar een medicijn worden nu varkens ingezet. Onderzoekers rekenen op een doorbraak. "Het DNA van varkens lijkt erg op dat van mensen." Een genetisch foutje bij een Fries die zo'n 700 jaar geleden leefde, zorgt nog altijd voor gigantische gezondheidsproblemen bij zijn nakomelingen. Patiënten kunnen elk moment een hartstilstand krijgen en overlijden. Er is nog geen geneesmiddel voor deze dodelijke hartspierziekte PLN, maar nieuw onderzoek op gengemuteerde varkens moet daar verandering in brengen.

Het virus onder controle krijgen op de ic's is volgens ic-arts Van Zanten geen kwestie van weken, eerder van maanden
De gedeeltelijke lockdown moet ervoor zorgen dat we het coronavirus onder controle krijgen op de ic. Volgens ic-arts Van Zanten lukt dat niet zomaar. "Ik denk dat we zeker tot eind van het jaar ermee bezig zijn, misschien tot begin volgend jaar."

EenVandaag: o.a. horecapersoneel vangt personeelstekort zorg op op tv

.