Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. boeren benaderd door drugscriminelen terug

Do 8 oktober 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. boeren benaderd door drugscriminelen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. boeren benaderd door drugscriminelen gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. boeren benaderd door drugscriminelen gemist.

EenVandaag: o.a. boeren benaderd door drugscriminelen

Datum
Do 8 oktober 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Jaap Jongbloed
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25176124

Onderwerpen van deze uitzending

Veel boeren benaderd door drugscriminelen
Een op de vijf boeren is weleens benaderd door drugscriminelen die zoeken naar een leegstaande stal. Twee derde weet van drugscriminaliteit in de buurt. Dat blijkt uit een onderzoek onder bijna 700 agrariërs. "Het probleem wordt alleen maar groter." Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het zogeheten Aanjaagteam Ondermijning (ATO) en de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) en vond plaats in het zuiden van Nederland. Voor het eerst zijn drugscriminaliteit en de effecten ervan op boeren en tuinders op deze schaal onderzocht.

Doorploeteren of stekker eruit: ondernemen in crisistijd
Voor ondernemers is het misschien wel het grootste taboe: stoppen met je bedrijf, omdat de vooruitzichten slecht zijn. Zeker als de oorzaak buiten jezelf ligt. Financieel adviseur Femke Hogema vindt dat ondernemers nuchter naar de cijfers moeten kijken. "Na de eerste persconferentie van premier Rutte dachten we nog dat de coronacrisis snel voorbij zou zijn. Maar een halfjaar verder weet niemand of en wanneer we op oude voet verder kunnen", zegt financieel adviseur Femke Hogema. Ze schreef het boek Ondernemen in crisistijd.

Wie hoort de stille meerderheid?
"Media, geef eens ruimte aan Nederlanders die corona wél willen aanpakken", roept schrijver Grim Bouwmeester op. Hij vindt dat er teveel aandacht is voor een kleine, luidruchtige groep en te weinig voor een genuanceerder geluid. En hij is niet alleen.

EenVandaag: o.a. boeren benaderd door drugscriminelen op tv

.