Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. asbest in make-up Douglas en Hema terug

Wo 7 oktober 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. asbest in make-up Douglas en Hema

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. asbest in make-up Douglas en Hema gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. asbest in make-up Douglas en Hema gemist.

EenVandaag: o.a. asbest in make-up Douglas en Hema

Datum
Wo 7 oktober 2020
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25169873

Onderwerpen van deze uitzending

Asbest gevonden in make-up van Douglas en Hema
In make-up van winkelketen Hema en parfumerie Douglas is asbest gevonden. My Cheek Palette Blush en B.A.E. loose powder foundation 2nd skin bleken in drie tests sporen van de kankerverwekkende stof te bevatten. De producten zijn nog altijd te verkrijgen. Parfumerie Douglas moest al eerder make-up uit de handel halen vanwege asbest en EenVandaag ontdekte in Nederland voor het eerst asbest in kindermake-up van de Amerikaanse winkelketen Claire's. Het was voor EenVandaag en het Expertisecentrum Asbest en Vezels (ECAV) reden om verschillende andere merken make-up te laten testen op aanwezigheid van asbest. Dat bleek het geval bij de producten My Cheek Palette Blush van Douglas en B.A.E. loose powder foundation 2nd skin van Hema.

'Koning moet zelfde verdienen als premier Rutte en gewoon belasting betalen', vinden D66 en SP
Als het aan D66 en SP ligt, komt er een einde aan de financiële privileges van onze leden van het Koninklijk Huis. In 2021 krijgt Koning Willem-Alexander bijna 1 miljoen euro. Joost Sneller (D66): "Hij krijgt 6 keer meer dan de premier belastingvrij." Het is een jaarlijks ritueel bij het debat over de begroting van het Koninklijk Huis: ophef over hoeveel de Koning verdient, maar vooral ook over het feit dat hij hier geen enkele euro belasting over hoeft te betalen. Volgend jaar krijgt Willem-Alexander een inkomen van 998.000 euro.

Rusland mengt zich opnieuw in Amerikaanse verkiezingen, en de strategie is nog gewiekster dan 4 jaar geleden
Blogger Larry Krakow uit New York was enthousiast over de nieuwe site waarvoor hij schreef: Peace Data. Tot de FBI waarschuwde dat die site door de Russen is opgezet. Rusland beïnvloedde de Amerikaanse verkiezingen in 2016, en probeert dat nu opnieuw. "Er stonden wat goede verhalen op de website, en ze schreven op de juiste manier over buitenlandpolitiek. Dus ik besloot hen een mail te sturen en te kijken of ze geïnteresseerd waren in mijn artikelen."

EenVandaag: o.a. asbest in make-up Douglas en Hema op tv

.