Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. onzekerheid thuiszorgorganisaties door hoge kosten corona terug

Di 6 oktober 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. onzekerheid thuiszorgorganisaties door hoge kosten corona

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. onzekerheid thuiszorgorganisaties door hoge kosten corona gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. onzekerheid thuiszorgorganisaties door hoge kosten corona gemist.

EenVandaag: o.a. onzekerheid thuiszorgorganisaties door hoge kosten corona

Datum
Di 6 oktober 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25163978

Onderwerpen van deze uitzending

Wie betaalt de tonnen extra kosten die door corona worden gemaakt? Thuiszorgorganisaties in grote onzekerheid
Organisaties in de thuiszorg maken veel extra kosten voor beschermingsmiddelen zoals mondkapjes. Maar ook om de eigen medewerkers te laten testen. Het is onduidelijk of ze die kosten terugkrijgen. "Zo komen we in de problemen." Net als bij veel andere thuiszorgorganisaties worden bij TSN in Groningen medewerkers op corona getest door de organisatie zelf. Er zijn bij de GGD namelijk nog steeds lange wachttijden, merkt manager wijkverpleging Ricardo Booijen.

Deze fabriek in Italië maakt straks mogelijk ons coronavaccin: 'Het wordt heel hard werken'
In het Italiaanse stadje Anagni moeten binnen een paar maanden 430.000 coronavaccins de fabriek uit rollen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Wij namen er een kijkje. Ze draaien al weken proef in de fabriek van medicijnproducent Catalent in Anagni, een uurtje buiten Rome. Het zogeheten Oxford-vaccin is afgelopen vrijdag officieel de laatste fase ingegaan. Goedkeuring van het European Medicines Agency (EMA) wordt in de komende weken verwacht.

Geen taakstraf, maar een celstraf voor belagers van boa's en beveiligers
Geweld tegen hulpverleners als agenten, zorgmedewerkers of beveiligers moet standaard worden bestraft met een celstraf. Het kabinet wil rechters verbieden alleen een taakstraf of geldboete op te leggen. Maar daar zijn de rechters zelf het niet mee eens. Rechters hebben grote bezwaren tegen dit wetsvoorstel van ministers Grapperhaus en Dekker. Volgens strafrechter Lieneke de Klerk zou het voorstel tot rechtsongelijkheid leiden. "Straks moet iemand die een 'gewone' burger een klap geeft waarschijnlijk een geldboete betalen, terwijl iemand die hetzelfde doet bij een hulpverlener een gevangenisstraf krijgt. Dat verschil is enorm."

EenVandaag: o.a. onzekerheid thuiszorgorganisaties door hoge kosten corona op tv

.