Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. maanden na ’milde’ corona nog altijd ziek terug

Zo 4 oktober 2020 | 02:00 EenVandaag: o.a. maanden na ’milde’ corona nog altijd ziek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. maanden na ’milde’ corona nog altijd ziek gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. maanden na ’milde’ corona nog altijd ziek gemist.

EenVandaag: o.a. maanden na ’milde’ corona nog altijd ziek

Datum
Zo 4 oktober 2020
Tijd
02:00 tot 02:25
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Jaap Jongbloed
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25148625

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Zes maanden na ’milde’ corona nog altijd ziek: 'Het gaat om serieuze symptomen'
Een groep patiënten die een vrij milde corona-infectie heeft doorgemaakt wordt maar niet beter. Negen van de tien van hen voelen zich na een half jaar nog steeds ziek. Dat wijst nieuw onderzoek uit. Onderzoekers van het Longfonds, van kennis- en behandelcentrum Ciro en de universiteiten Maastricht en Hasselt keken naar een bepaalde groep patiënten die in het voorjaar ziek werden, maar niet opgenomen hoefden te worden in een ziekenhuis. Deze patiënten hadden elkaar in Facebook-groepen gevonden waar ze ervaringen en tips met elkaar uitwisselden. Waar de meeste mensen na een infectie met het coronavirus binnen een paar weken weer opknappen, voelden deze mensen zich maanden later nog steeds ziek.

Het busbedrijf van Ruud zit al 90 jaar in de familie, door corona is de vraag hoe lang nog: 'Dat is toch bizar?'
Tot maart was er niks aan de hand en ging het 'hartstikke goed' met het Rotterdamse touringcarbedrijf van Ruud van der Marel. Dat is nu wel anders. Door corona staan de meeste van zijn bussen stil. "Tot december redden we het nog. Maar daarna?"

Gratis sneltests op Italiaanse middelbare scholen moeten helpen een tweede golf te voorkomen
Het is een belangrijk wapen tegen corona: de sneltests die Italië inzet op scholen. Na een uitzonderlijk zware eerste golf, blijft nu het aantal besmettingen in Italië relatief laag. In verhouding lager dan Nederland bijvoorbeeld. "We hebben hier een collectief trauma", zegt Patrizio Pezzotti van het Istituto Superiore della Sanita, het Italiaanse RIVM. En dat heeft onder andere te maken met de beelden van het leger dat de doden in Bergamo verplaatste en met het lange dichthouden van de scholen. Nu wordt er flink ingezet op voorkoming dat tieners het virus verder verspreiden.

EenVandaag: o.a. maanden na ’milde’ corona nog altijd ziek op tv

.