Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. zwarte lijst voor Chinezen die mensenrechten schenden terug

Do 1 oktober 2020 | 01:25 EenVandaag: o.a. zwarte lijst voor Chinezen die mensenrechten schenden

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. zwarte lijst voor Chinezen die mensenrechten schenden gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. zwarte lijst voor Chinezen die mensenrechten schenden gemist.

EenVandaag: o.a. zwarte lijst voor Chinezen die mensenrechten schenden

Datum
Do 1 oktober 2020
Tijd
01:25 tot 01:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Jaap Jongbloed
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25130685

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Meerderheid Tweede Kamer wil zwarte lijst voor Chinezen die mensenrechten schenden
De Europese Unie moet een zwarte lijst opstellen voor Chinese bestuurders die betrokken zijn bij mensenrechtenschendingen in hun land. Dat wil een meerderheid van de Tweede Kamer. Deze Chinezen mogen dan de EU niet meer in en hun tegoeden worden bevroren. Tweede Kamerleden Sjoerd Sjoerdsma (D66) en Martijn van Helvert (CDA) dienen het plan vandaag in de Tweede Kamer in. Een meerderheid van de Kamer steunt het plan. "We willen mensen die zich schuldig maken aan mensenrechtenschendingen aanpakken", zegt Van Helvert. Hij doelt op leden van de Communistische Partij. "Dus niet de hele bevolking of het hele land."

Keiharde knal in Parijs veroorzaakt door vliegtuig: dit gebeurt er als je door de geluidsbarrière breekt
Op tennistoernooi Roland Garros schrokken ze ervan, en eerst was er veel onduidelijkheid over de knal in Parijs. Al snel werd duidelijk dat die werd veroorzaakt door een vliegtuig dat door de geluidsbarrière brak. Hoe werkt dat? Ook al klinkt het als een vrij standaard procedure 'oh, het is gewoon een vliegtuig die door de geluidsbarrière heengaat', dat is het toch niet helemaal. Want piloten mogen boven stedelijk gebied niet door de geluidsbarrière heen vliegen, vertelt Peter Wijninga, defensie- en luchtmachtspecialist van het Haagse Centrum voor Strategische Studies. Maar het gevechtsvliegtuig die de knal vanmiddag veroorzaakte zou volgens het Franse ministerie van Defensie wel toestemming hebben.

EenVandaag: o.a. zwarte lijst voor Chinezen die mensenrechten schenden op tv

.