Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. verpleeghuizen klaar voor 2e golf? terug

Wo 30 september 2020 | 01:20 EenVandaag: o.a. verpleeghuizen klaar voor 2e golf?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. verpleeghuizen klaar voor 2e golf? gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. verpleeghuizen klaar voor 2e golf? gemist.

EenVandaag: o.a. verpleeghuizen klaar voor 2e golf?

Datum
Wo 30 september 2020
Tijd
01:20 tot 01:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25123728

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Zijn verpleeghuizen klaar voor een tweede golf?
Maakte verpleeghuispersoneel zich in het voorjaar vooral druk om het gebrek aan mondmaskers, handschoenen en spatbrillen, ook nu zijn er zorgen over tekorten. Niet aan beschermende middelen, maar aan testcapaciteit. En dat brengt de zorg in gevaar. Verpleeghuizen kregen het tijdens de eerste coronagolf zwaar te verduren. Bijna de helft van de 6.000 doden vielen in verpleeghuizen. En nu een tweede golf is begonnen, houdt de sector haar hart opnieuw vast. Want al hebben ze sinds kort voorrang bij de GGD en zouden ze bij klachten snel terecht moeten kunnen voor een coronatest, in de praktijk lukt dit in veel regio's niet.

Wekelijkse zetelpeiling
In de maand van Prinsjesdag en verscherpte coronamaatregelen, lopen de twee grootste partijen verder uit in de nieuwste Peiling van EenVandaag en Ipsos. De VVD leek de afgelopen twee maanden wat terug te zakken maar deze maand wint de partij weer flink. Er komen drie virtuele zetels bij, daarmee komt de VVD op 40.

Mondkapjesplicht ondanks grote druk wéér niet ingevoerd
Ook al is het nut wetenschappelijk onvoldoende bewezen, het is goed om over te gaan tot een mondkapjesplicht in openbare binnenruimtes. Dat zegt epidemioloog Arnold Bosman. Het kabinet heeft het OMT gevraagd om er een advies over te geven.

EenVandaag: o.a. verpleeghuizen klaar voor 2e golf? op tv

.