Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. de man die Trump leerde twitteren vertelt zijn verhaal terug

Ma 28 september 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. de man die Trump leerde twitteren vertelt zijn verhaal

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. de man die Trump leerde twitteren vertelt zijn verhaal gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. de man die Trump leerde twitteren vertelt zijn verhaal gemist.

EenVandaag: o.a. de man die Trump leerde twitteren vertelt zijn verhaal

Datum
Ma 28 september 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Mogrré
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25118813

Onderwerpen van deze uitzending

Het verhaal van de man die Donald Trump leerde twitteren: 'Ze zeggen dat ik een monster heb gecreëerd'
Het is naast golf de favoriete bezigheid van president Trump: twitteren. En met de verkiezingen voor de deur is hij actiever op Twitter dan ooit. Wanneer ontstond zijn voorliefde voor dit sociale medium? Door een ontmoeting met deze man, 11 jaar geleden. Het is bijna moeilijk te geloven dat Trump tot een paar jaar geleden nog een een echte digibeet was. Hij gebruikte geen e-mail en was wars van social media. In 2009 bracht Peter Constanzo daar definitief verandering in.

Yvonne en Saske dragen op eigen initiatief een mondkapje, ook al hoeft het niet: 'Wat is nou de moeite?'
Binnen in openbare ruimtes een mondkapje dragen: in tegenstelling tot andere Europese landen, adviseert de Nederlandse overheid het op dit moment niet. Deze twee vrouwen kiezen er toch voor. "Het mondkapje draag je echt om anderen niet te besmetten." De 40-jarige Yvonne Doorduyn besloot gisteren om in openbare binnenruimtes een mondkapje te dragen. "Ik ben van mening dat de overheid het moet verplichten. Ik kan gaan zitten wachten, maar ik kan ook alvast beginnen", zegt ze. Doorduyn is epidemioloog en heeft ook bij het RIVM gewerkt. "Ik vind het wel gek dat het RIVM het niet aanraadt.

Besmettingen in Duitsland dalen, volgens Ab Osterhaus luisteren Duitsers beter naar maatregelen
In Duitsland vonden de afgelopen 24 uur minder dan 1200 besmettingen plaats en de trend omlaag is ook al ingezet bij de Oosterburen. En dat in een land met 83 miljoen inwoners. Kunnen wij daarvan leren? Viroloog Ab Osterhaus werkt doordeweeks in Duitsland maar is ieder weekend in Nederland te vinden. Hij benadrukt ten eerste dat de regels niet heel erg verschillen. "Alleen de mondkapjesplicht, die is er wel in Duitsland en niet in Nederland." Dat is dan ook meteen het voornaamste punt van verbazing van Osterhaus. Los van het veelvuldig testen in Duitsland.

EenVandaag: o.a. de man die Trump leerde twitteren vertelt zijn verhaal op tv

.