Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. sekswerk Nederland op de tocht terug

Ma 21 september 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. sekswerk Nederland op de tocht

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. sekswerk Nederland op de tocht gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. sekswerk Nederland op de tocht gemist.

EenVandaag: o.a. sekswerk Nederland op de tocht

Datum
Ma 21 september 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25082298Onderwerpen van deze uitzending

Prostitutie niet meer van deze tijd? 'Laat sekswerkers dat zelf bepalen'
Sekswerk staat in Nederland op de tocht: de politiek wil tippelzones sluiten en raamprostitutie terugdringen. Maar naar sekswerkers zelf wordt niet geluisterd, zeggen zij. "Laat ons zelf bepalen of we dit werk willen doen." Begin september stemde de Tweede Kamer over een burgerinitiatief van jongerenbeweging Exxpose, om het kopen van seks strafbaar te maken. De beweging die 'de realiteit van prostitutie aan het voetlicht wil brengen.' De motie kwam er niet doorheen, maar partijen CDA en ChristenUnie laten het daar niet bij zitten.

Volgens deze Nederlandse hulpverlener maakt Griekenland vluchtelingensteun op Lesbos onmogelijk: 'Uitzichtloze situatie'
Nadat vluchtelingenkamp Moria in vlammen opging, belandden duizenden mensen op straat. Hoe is de situatie er tien dagen later? Nicolien Kegels van Artsen Zonder Grenzen werkt 3,5 jaar op Lesbos, maar een situatie als deze maakte ze niet eerder mee. Duizenden mensen staan in de rij voor het tijdelijke nieuwe kamp in Kara Tepe, op Lesbos. De straten rondom hoofdstad Mytilini, waar het kamp dichtbij ligt, zijn zo goed al leeg. En dat heeft een reden, vertelt coördinator gezondheidsvoorlichting Nicolien Kegels bij Artsen Zonder Grenzen. "De Griekse autoriteiten dreigen de asielprocedure stop te zetten voor iedereen die niet in het kamp verblijft. Zodra ze je op straat vinden, ben je illegaal. Een zware stok om mee te slaan."

Kleine jongens worden groot: Texels vriendenteam ineens naar Eredivisie zaalvoetbal
Na 9 jaar belandde het vriendenteam van Texel Futsal tegen alle verwachtingen in in de Eredivisie zaalvoetbal. En daarmee is het vrijblijvende er helemaal vanaf. "We willen niet een eendagsvlieg zijn."

EenVandaag: o.a. sekswerk Nederland op de tocht op tv

.