Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. zorgpersoneel niet enthousiast over griepprik terug

Za 19 september 2020 | 18:25 EenVandaag: o.a. zorgpersoneel niet enthousiast over griepprik

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. zorgpersoneel niet enthousiast over griepprik gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. zorgpersoneel niet enthousiast over griepprik gemist.

EenVandaag: o.a. zorgpersoneel niet enthousiast over griepprik

Datum
Za 19 september 2020
Tijd
18:25 tot 18:55
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25073173Onderwerpen van deze uitzending

'Griepprik? Nee liever niet', zegt grootste deel zorgpersoneel
Het is voor ziekenhuizen belangrijker dan ooit dat zorgpersoneel de griepprik krijgt. Zeker nu corona rondwaart. Toch is een ruime minderheid van de medewerkers van plan zich te laten inenten. Dat blijkt uit een enquête van beroepsvereniging NU'91. Zo'n 35 procent van de verzorgenden en verpleegkundigen geeft aan zich dit jaar te laten inenten met de griepprik. En mocht er een coronavaccin voorhanden komen, dan is slechts 33 procent bereid om deze te halen. De enquête waaruit dit blijkt, werd gehouden onder 3700 verzorgenden en verpleegkundigen. Voorzitter Stella Salden van NU'91: "Ik denk dat mensen in de verpleging heel goed weten wat ze moeten doen om niet ziek te raken. En de griepprik beschermt echt niet tegen alles."

Volgens deze Nederlandse hulpverlener maakt Griekenland vluchtelingensteun op Lesbos onmogelijk: 'Uitzichtloze situatie'
Nadat vluchtelingenkamp Moria in vlammen opging, belandden duizenden mensen op straat. Hoe is de situatie er tien dagen later? Nicolien Kegels van Artsen Zonder Grenzen werkt 3,5 jaar op Lesbos, maar een situatie als deze maakte ze niet eerder mee. Duizenden mensen staan in de rij voor het tijdelijke nieuwe kamp in Kara Tepe, op Lesbos. De straten rondom hoofdstad Mytilini, waar het kamp dichtbij ligt, zijn zo goed al leeg. En dat heeft een reden, vertelt coördinator gezondheidsvoorlichting Nicolien Kegels bij Artsen Zonder Grenzen. "De Griekse autoriteiten dreigen de asielprocedure stop te zetten voor iedereen die niet in het kamp verblijft. Zodra ze je op straat vinden, ben je illegaal. Een zware stok om mee te slaan."

Na overlijden Ginsburg wordt hooggerechtshof in Amerika mogelijk conservatiever: 'Trump kan dit gebruiken'
"Geestig, scherp, slim, fel en overtuigd." Journalist Marc Chavannes windt er geen doekjes om: Ruth Bader Ginsburg was voor hem een 'progressief icoon'. Chavannes had een goede band met de Amerikaanse opperrechter, die vannacht op haar 87e overleed.

EenVandaag: o.a. zorgpersoneel niet enthousiast over griepprik op tv

.