Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. dijkgraaf bezorgd over droger klimaat terug

Vr 21 augustus 2020 | 18:20 EenVandaag: o.a. dijkgraaf bezorgd over droger klimaat

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. dijkgraaf bezorgd over droger klimaat gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. dijkgraaf bezorgd over droger klimaat gemist.

EenVandaag: o.a. dijkgraaf bezorgd over droger klimaat

Datum
Vr 21 augustus 2020
Tijd
18:20 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24917596

Onderwerpen van deze uitzending

Dijkgraaf bezorgd over droger klimaat: 'De tijd haalt ons in, de prijs van drinkwater moet omhoog'
Het klimaat verandert veel sneller dan voorspeld. Deze derde droge zomer op rij is voor dijkgraaf Hein Pieper de druppel. Grote investeringen zijn nodig en kraanwater mag flink duurder, vindt hij: "Je auto met drinkwater wassen kan écht niet meer." Als het zo doorgaat kunnen we de Achterhoek opgeven, volgens Pieper, die dijkgraaf is van Waterschap Rijn en IJssel. Dan wordt het hier zoals in Zuid-Frankrijk. "Kijk naar Roemenië, daar had je afgelopen jaren vier extreem droge zomers en daar is nu woestijn ontstaan. Er was geen beleid, er waren geen investeringen. Dat mag ons niet overkomen, vandaar mijn noodkreet."

Beschermde natuur opheffen als oplossing voor stikstofcrisis kan niet, blijkt uit onderzoek
Kan het schrappen van beschermde natuur een uitweg bieden uit de stikstofcrisis? VVD en CDA wilden dat minister Schouten het liet onderzoeken. Uitkomst: kansloze zaak. Er is geen enkel Natura 2000-gebied dat voldoet aan de voorwaarden om voor doorhaling in aanmerking te komen. Dat staat in vertrouwelijke conceptconclusies van Arcadis, dat in opdracht van minister Carola Schouten onderzoek deed naar het schrappen van natuurgebieden. Het document is in handen van EenVandaag.

Van 'U draait' tot 'basket of deplorables': 4 historische campagnemomenten
Het zomerreces is bijna voorbij, politici bergen hun vakantie-outfits weer op, ver achterin de kast. Zij maken zich op voor een druk verkiezingsjaar en wij blikken nog één keer terug op historische campagnemomenten in binnen- en buitenland.

EenVandaag: o.a. dijkgraaf bezorgd over droger klimaat op tv

.